Inredning, LCHF, recept

Ljuvliga LCHF-pannkakor

Dagen började med buller och brak då sonen skulle på hockeyträning och dottern skulle till ridskolan. Väl hemma igen var dottern sugen på pannkakor vilket vi gör allt för sällan då sonen inte är så förtjust i det. Jag tog då tillfälle i akt och gjorde en riktigt lyxig LCHF-pannkaka till mig själv som jag åt med hallon och vispad grädde. Yummie! Kanske inte världens bästa lunch ur ett LCHF perspektiv, men det är lördag och de smakade heeeelt ljuvligt!

I dotterns använde jag fullkornsdinkel istället för vetemjöl. Hon åt dem med god aptit men de var svåra att steka…..

Recept (1 port)
2 ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
1/2 dl mandelmjöl
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 msk kokosfett eller smör

(Receptet kommer från boken LCHF för hela familjen) Själv tycker jag att det räcker med en halv portion då de är hemskt mäktiga men det är ju så klart individuellt.

Förresten, jag är så nöjd med mina kuddfodral som jag har beställt från H&M home. De passar så fint i kökssoffan. H&M home har så mycket fint tycker jag:) Fick hem julkatalogen i veckan och de har underbart fina juldekorationer. Och det bästa är att man inte blir ruinerad på kuppen!

Nu ska jag skriva ihop inköpslista och dra mig till affären för att handla inför ikväll. Det blir kött, hemgjord bea och rostade grönsaker. Skön allahelgona på er!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Mia Bark 3 november, 2012 at 18:50

  Åh, jag älskar pannkakor! Med mosade hallon och mycket glass. Mumma! Hoppas ni fick en härlig kväll. Hemgjord bea rocks……Rostade rotfrukter likaså…Kram Mia.

  • Reply rebecca sofie 4 november, 2012 at 22:04

   Ja, det var verkligen mumma alltihop and from now on kommer jag aldrig mer köpa bea…. Kram på dig!

 • Reply Hanna - Mode, smycken och min vardag 4 november, 2012 at 10:42

  Gott med pannkakor!

  • Reply rebecca sofie 5 november, 2012 at 13:00

   Visst är det! Och dessa var verkligen gudomliga:)

 • Reply dianasdrommar 5 november, 2012 at 06:11

  Mums, vad gott tack för receptet kram Diana

 • Reply Marja - Baka Sockerfritt 5 november, 2012 at 20:26

  Mums för pannkakor! Har själv fått dille på det under senaste veckorna. Jag gör dom på nötmjöl, ägg och mjölk.

 • Leave a Reply