kyckling, recept

lyckad kanelkyckling

Den här kycklingen förtjänar verkligen ett eget inlägg. När våra vänner Åse och Daniel var på besök häromdagen så gjorde jag en kyckling som jag gjorde första gången 2012. Min blogg var då i sin linda och hade nog bara ett par stycken läsare per dag. Saken var den att jag några dagar tidigare hade sett programmet Landgång på SVT där kocken Samantha Larsson lagade mat åt skådespelarna ute på olika locations.  Jag som älskar kanel föll direkt för hennes special kanelkyckling med russin och pinjenötter och bestämde mig för att laga den. MEN den blev inte alls lyckad, mycket (eller säkert allt) på grund av att min kära man glömde att kärna ur chilifrukterna. Det jag inte hade väntat mig var att min lilla betydelselösa blogg blev diskussionsforum för denna kycklingrätt och självaste Samantha gick in och kommenterade. Här hittar ni det inlägget.

Denna gång gjorde jag den med urkärnade chilifrukter och den blev FANTASTISK!

kanelkyckling2

 

Kanelkyckling á la Samantha (med några småändringar)

5 st kycklingfiléer
1 dl sultanrussin
1 dl pinjenötter
5 dl matlagningsgrädde
salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar
1 kruka färsk mynta för dekoration

Marinad
1/2 dl citronsaft
1 dl olivolja
3 tsk kanel
4 urkärnade röda chili
6 vitlöksklyftor

Gör så här:

1. Skär kycklingfilén i bitar.

2. Finhacka chili och vitlök. Blanda ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Låt stå ca 1 tim i kyl.

3.  Salta, peppra och stek kycklingen så den får lite färg, häll över russin och pinjenötter. Slå sedan på grädden och puttra ett tag så att såsen tjocknar. Smaka av med salt, peppar, cayennepeppar och eventuellt lite mer kanel.

4.  Häll över i en ugnsfast form och och sätt in den i ugnen 200 grader i ca 15 min. Strö hackad mynta över.

Jag serverade min kyckling med tomatsallad och blomkålsris med dadlar och pinjenötter.

kanelkyckling4

Själv älskar jag mustiga smaker så denna kycklingen kommer jag definitivt att göra igen inom kort. Tack Samantha för en ljuvlig kycklingrätt! 

[bilder lånade från Åse]

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Ina 30 mars, 2015 at 13:01

    Så kul att läsa detta inlägget för det var så jag hittade din blogg en gång i tiden. Jag sökte på kanelkyckling och så kom din sida upp. Tänk vad en kanelkyckling kan orsaka =)

  • Reply Mia 30 mars, 2015 at 13:16

    Aaaaldrig smakat kyckling med kanel…Låter urkul och gott. : )

  • Reply Kristin 30 mars, 2015 at 14:51

    Superfin sida! Well done!

  • Reply Ekenäsliv 30 mars, 2015 at 16:26

    Mmmmm så gott det låter! Måste jag prova nån gång:)
    Ha en fin kväll!
    Kram Anna

  • Reply Ljuva Magnolia 31 mars, 2015 at 12:29

    Hej snygging!

    Mmm, ser sjukt gott ut, ska provas 🙂

    Du, måste tipsa om väggknoppar, vet att du gillar Dots-hängarna. Rum 21 har fått in så fina i glad från Petite Friture, har du sett dem?
    http://www.rum21.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi

    Kram!

  • Reply bia 1 april, 2015 at 17:13

    Hej på dej;))
    Nu var det lääänge sedan jag tittade in och skrev en kommentar till dej….tycker det är kul att du är din ”egen”
    igen ;)…kul med ett kyckling recept så här i påsktider….vi ska ha gäster på lördag, men menyn är redan klar…men påsken är ju lång !!!…Hoppas allt är bra 🙂
    Ha en fin påskhelg!
    Kram bia

  • Reply Inredning och Guldkanter 5 april, 2015 at 07:25

    Den såg väldigt god ut, måste jag testa. Kram Pernilla

  • Reply Viktoria H 19 april, 2015 at 17:36

    Gjorde denna igår, men alltså SÅ god! Tack för tipset! Kram

  • Leave a Reply