belysning, Inredning

lyx vs budget ljusslinga

Visst är det ju rackarns snyggt med ljusslingor inomhus. Jag gillar dessutom när de nu kommit i vitt också till skillnad mot tidigare då de bara fanns i svart. Om man dessutom har mycket vitt hemma så smälter ju dessa vita slingor in aningens bättre än de svarta. Här är två exempel på ljusslingor som är ganska lika varandra utseendemässigt, men prismässigt så skiljer det 350:- mellan dem.

Den här ljusslingan kommer från Granit och kostar 599:-
ljusslinga granit
Medan denna återfinns på ICA Maxi till priset av 249:-

ljusslinga ica maxi

Jättefina är de bägge två tycker jag! Men själv kommer jag att vänta med att köpa någon tills dess att vi vet hur vi vill ha det i nya huset. Men att det kommer att bli en ljusslinga det vet jag. Jag tycker att de funkar lika bra i barnens rum, som i vardagsrummet som i uterummet. (tipstack till Catta)

Idag är det lovdag här i Spanien och barnen är hemma. Här firade vi fredag med pannkaksmys till frukost och därefter begav vi oss bort till den stora lekplatsen och lekte en stund. Sen promenerade vi förbi vår mataffär och shoppade upp oss lite inför taco-kväll ikväll. Vi får dessutom nya grannar här i pueblon idag så vi får ju fira in dem lite:) K går tyvärr miste om både lovdag och tacos då han stuckit på grabbresa till Barcelona med barndomsgänget.

Jag måste ju också berätta att inatt var den första kvällen som vi har haft ”värmen” (en omvänd AC) på hela natten. Här var kallt så in i bängen. Visst ni har kyla utomhus hemma i Sverige, men att ha det kyligt inomhus är nog banne mig det värsta jag vet!! Här får nog köpas både några fler element och ved så att vi kan elda här. Så rått som det var här imorse vill jag inte ha det igen. Buuuurrrr! Jag vaknade faktiskt upp med alla barnen hos mig i sängen, nästintill på varandra för att få lite värme.  Och idag är det faktiskt så att det är varmare utomhus än vad det är inomhus.

Ha en riktigt fin fredag allihop och tack för att ni kikar in just här hos mig ♥
KRAM

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Ninelin 1 november, 2013 at 12:27

  Jag såg dessa på Granit nyligen, tänkte få med mig hem, men så fångades min uppmärksamhet på något annat och så glömde jag av det 🙁

  Happy Halloween!

 • Reply helenas enkla vardag 1 november, 2013 at 14:34

  Har Granits ljusslinga i svart men den sitter ute, så den från Ica maxi skulle jag kunna tänka mig inne.
  kan tänka mig att det blir kallt i alla sten hus därnere, då har vi det nog skönare hos oss.
  Kram Helena

 • Reply Adela 1 november, 2013 at 15:27

  Visst är den fin ja! Jag köpte den på ICA och den är supersnygg!
  Härligt med halva priset;) Hoppas du får en mysig kväll vännen:)

  Kram
  Adela

 • Reply rektorskan 1 november, 2013 at 20:42

  Väldigt snyggt med ljusslinga, men jag hittade ingen på Maxi här i fina Kallekrona. Egentligen passar de inte superbra in i min stil i huset, så jag fick gå på en från Rusta.”Garnbollar i linne – svart, grått, benvitt. Jag är helnöjd. 149 kronor. Kram Mia
  http://bloggmorsorna.se/happyvardag/2013/11/01/det-blir-ju-sa-luftigt/

 • Reply frida 1 november, 2013 at 22:17

  jag fick hem fel vid leverans så ska beställa en ny, jag vet inte om jag skall ha vit eller svart. Beslutsångest deluxe!!

  kram

 • Reply Mire 2 november, 2013 at 07:08

  Ja, slingorna är verkligen så fina! Skulle behöva en sådan här hemma så tack för tipset! 🙂

 • Reply Villa Freja 2 november, 2013 at 07:18

  Vilket fint budgettips. Så himla fina ljusslingor.

 • Reply Tina 2 november, 2013 at 11:18

  Visst är slingan från Maxi snygg, köpte min för ett tag sedan o har lyst upp tillvaron under höstmörkret. Ha en fortsatt mysig helg vännen. Kramisar Tina

 • Reply dianasdrömmar 3 november, 2013 at 07:09

  Sugen på en ljusslinga men vet inte riktigt var jag ska ha den kramis Diana

 • Reply Jess 3 november, 2013 at 14:18

  Jag har inte kört på värmen än, men väl hoppat i fleecepyjamasen <3
  Kram

 • Leave a Reply