Okategoriserade

mini-Rebecca på tur

Albisen har fortsatt sin framtida karriär som försäljare och ni som hängt med ett tag vet ju att Alba och Julian brukade sälja tidningar och magasin (som sedan länge hade passerat sina datum) utanför vårt gamla hus. Ofta med en ganska stor förtjänst. Här är inte lika många förbipasserande så dottern provade en annan ingång, nämligen att plocka smultron och cykla runt här i the hoods och sälja.

Då många av de ”gamla” grannarna som även bodde här när jag var liten fortfarande bor kvar så fick Alba minsann höra att hon var en mini-Rebecca. En granne kom sedan och sa till min käre far att han nog har pensionen säkrad med ett sådant drivet barnbarn:) Härligt att höra! Entreprenörskap är ej att underskatta!

Hon var dessutom ivrigt påhejad av lillebrorsan som endast iklädd blöja och ”Foppatofflor” hängde över staketet och kikade nyfiket på syrran.

I eftermiddags var vi också och besökte min snart 93-åriga farmor och åt våfflor. Min farmor har gjort våfflor när jag kommer på besök så länge jag kan minnas. Idag var det dock Bruno som åt mest:) Sen är det ju så att min farmor har den i särklass vackraste utsikten i hela Karlskrona. Som en tavla….

Med utsikt över Pantarholmen, Kruthuset och centrum. Verkligen ofantligt fint!

Kram

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Lotta Fröborg 28 juni, 2014 at 21:59

    Hej Rebecca! Jag har halkat in på din superfina blogg. Vi bodde ju nästan grannar i Hässlegården som barn och även min mamma berättade att hon häromdagen fick besök av en smultronförsäljande mini-Rebecca. Lycka till med flytten!

  • Reply rebecca 29 juni, 2014 at 21:41

    Hej Lotta! Vad kul att du har halkat in! Ja, Alba berättade att hon hade varit inne hos din mamma och att hon varit en bra kund:)

  • Leave a Reply