recept, sallader

Mumsig sallad med dadlar

date-with-a-date

Innan vi kom ner hit till Spanien så förknippade jag dadlar mest med julen och med min svärmor som alltid köpte mängder av dessa och åt dem då. Här nere är dadlar ett naturligt inslag i maten och numera äter jag dem mer än gärna. Första gången jag åt dem var i en kycklingsallad som jag åt på en av restaurangerna här. De gör sig otroligt gott i sallad och jag har faktiskt modifierat min favvo-sallad. Den som var med i den salladsbroschyr som Åse gjorde för Fontana i våras om ni kommer ihåg. Där hette salladen Paprikasallad ala Pecci:) Hela broschyren som innehåller en mängd smarriga recept hittar ni här

Den enda bild på den hittade jag i detta collage som jag gjorde i februari:) Fotona från i våras ligger ju kvar i datorn som är kvar hemma. Och guuuud vad jag saknar de där fönstren nu när jag ser på denna bilden.
moodboard-februari

Salladen är fantastiskt god och den går på några minuter, det här behövs:

machesallad
babyspenat
2 st salldslökar
1 röd paprika
dadlar
ca 1 dl valnötter, (mosa dem lite med händerna)
fetaost (mängd efter smak och tycke)
flingsallad
färsk basilika
olivolja

Strimla paprikan (om du har mycket tid så är det gott att grilla den i ugnen men ta två stycken då), hacka dadlarna och skär salladslöken i små bitar. Blanda sedan allt med salladen och lägg ner fetaosten. Ringla över olivolja och strö över lite flingsalt. Dekorera med den färska basilikan.

Jag längtar så tills jag får det nya minneskortet och kan börja fotografera igen. Jag saknar det som bara den! Men på fredag är det här så till helgen ska jag ut och fota:) Förresten, ni glömmer väl inte att tävla om de fantastiska produkterna från Rahua?? Länk till tävlingen hittar ni här och tävlingen pågår till och med  nu på söndag den 24/11.

rahua1

Ha nu en fin lill-lördag alla! Här väntar fotbollsträning för sonen och ikväll blir det lax med zucchinigratäng. Mumma!

KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply eleonora 20 november, 2013 at 16:32

  Låter jätte gott! Den måste absolut prova. Kram

  • Reply pilotfrun 21 november, 2013 at 22:45

   Gör det! Den är supergod! Tack för lånet av dina goa killar idag!
   Kram

 • Reply Tina 20 november, 2013 at 18:36

  En sallad helt i min smak så den kommer testas o avnjutas med något gott i glaset. Kramisar Tina

  • Reply pilotfrun 21 november, 2013 at 22:45

   Det låter fint det Tina:) Lite rött kanske?
   Kram

 • Reply lingonberrie 20 november, 2013 at 19:21

  Mums det låter jättegott och jag måste nog gå ut och plundra kylskåpet lite.
  kramar

  • Reply pilotfrun 21 november, 2013 at 22:46

   Haha, ja man blir ju alltid hungrig när man läser om mat.
   Kram

 • Reply Catarina 20 november, 2013 at 19:42

  Mums va gott, fasen va hungrig jag blev nu.. äsch, får bli en skål med flingor och mjölk 😉

  Är med och tävlar nu, höll på att missa :/

  Kram Catta

  • Reply pilotfrun 21 november, 2013 at 22:48

   Flingor och mjölk är ju alltid bra nödproviant. Tur du inte missade tävlingen. Riktigt fina grejor det där:)
   Kram

 • Reply helenas enkla vardag 20 november, 2013 at 20:44

  Den lät god, men jag blev väldigt sugen på en varm sallad med chevre och rödbetor som jag åt ute en gång. Kanske inte låter så gott men det var den verkligen.
  Kram Helena

  • Reply pilotfrun 21 november, 2013 at 22:47

   Vet du att jag ÄLSKAR sallad med rödbetor och chevre så jag förstår att du blev sugen på det.
   Kram

 • Reply KniktElin 20 november, 2013 at 21:07

  Åh vad gott, tack för bra lunchrecept! Själv värmer jag mig med mustiga soppor för tillfället och receptet på min favorit-morotssoppa hittar du på min blogg. Hoppas din kväll blev bra! Kramar Elin

  • Reply pilotfrun 21 november, 2013 at 22:49

   Då ska jag absolut kolla in det receptet. Här har vi bestämt oss för att börja med soppa en gång i veckan nämligen. Tidigare har det varit fr varmt men nu passar det utmärkt.
   Kram

 • Reply eleonora 22 november, 2013 at 09:25

  Tack själv!! De var så glada när de kom hem och de hade så mycket att berätta om ”lilla” bebisen som var så rolig 😉 Kram

 • Leave a Reply