de där dagarna som kallas livet

nej, det är fortfarande sol…

Den där strandväskan jag skrev om igår lär få förbli packad. Nästan direkt efter att jag hade skrivit mitt inlägg igår så tittade solen fram igen och det var åter dryga 3o grader.
fuengirola
Efter att ha gått promenaden fram och tillbaka till affären var barnen hus svettiga som helst och ville inget hellre än att dyka ner i poolen. Smidigt att ha den runt hörnan då:) Jag är imponerad  av de som bor här och liksom har lyckats lära sig leva med denna hettan. Själv känner jag mig typ ”överhettad” och har svårt att orka ta mig för saker  när värmen är så bestående. Men det kommer väl med tiden….. Just nu är jag helt överlycklig när jag får sitta i skuggan och känna små vindpustar. Det är nämligen så HIMLA fuktigt, inne som ute.
fuengirola2

Området där vi bor är en urbanisation, bestående av ett 30-tal hus som delar trädgård, en parkliknande sådan och en pool. Det är riktigt vackert här! I trädgården samsas bananträd med hibiskus, porslinsblommor, bouganvilla, pelargoner och petunior. Blommorna har verkligen stått i blom sedan vi kom. Trädgårdsmästaren gör ett utomordentligt jobb!
fueng
På ett par olika ställen finns det också små fontäner vilka lill-busen gillar att gå runt. Gissa om han har spring i benen nu? Måste erkänna att jag inte riiiktigt kom ihåg hur intensiv denna tiden var. Och då hade jag ändå två vildingar att jaga förra gången. Det är nämligen bara 14 månader mellan de två andra barnen.
trädgård

I går kväll (eller natt var det ju egentligen när alla väl hade somnat) så satte jag mig för att kolla igenom det första avsnittet på min kurs i visuell kommunikation där de pratade om olika typer av bilder. Vilket så klart fick mig att reflektera över de bilder som jag lägger upp här på bloggen:) Spännande det där!

trädgård5

Nu är K åter på hemmaplan och som vanligt behöver jag någon dag för återställning. Tack och lov ser det inte ut att bli många nätter borta för honom i september. Det tackar vi för!

KRAM PÅ ER!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Välkommen Hem! 28 augusti, 2013 at 14:34

  Vilket härligt poolområde ni har!
  Hann och reflektera över att det inte var SÅ längesen jag hittade din blogg (eller var det du som hittade mig?…) och du satt i ett kyligt Sverige och Piloten var iväg alldeles för ofta. Sen kom en cliffhanger om en tomt och ett hus i Spanien och ingen visste riktigt vart det skulle bära av. Men sen så gick det fort, och lasset gick till Spanien i en rasande fart och det känns ju nästan som igår.
  Tänk så bra det blev till slut! Och Lillbusen växer så det knakar och du har det så bra, så bra där i solen! Åh, vad jag är glad för din skull!
  KRAM! Judita

 • Reply mariette 28 augusti, 2013 at 15:30

  En fröjd för ögat att ha en sådan trädgård i blomm.
  Vi hade en trädgårdsskötare i Dubai som i 40 graders värme dagligen trollade i trädgården och fick den att blomstra .
  Här i Sverige räcker med 20 grader och mina balkongblommor dör 😉
  Vi har kanon väder här i Göteborg just nu och det är underbara ljumna kvällar .
  Önskar er en skön onsdagskväll.
  Kram

 • Reply Jannica 28 augusti, 2013 at 17:15

  Ser alldeles, alldeles underbart ut! Här är vardagspusslet igång för fullt nu. Jobb, dagis, skola, aktiviteter och möten. Och en man som kommer hem på fredagar och åker på söndagar. Tur att mormor och morfar finns nära.
  Ljuvligt fina bilder du tar, förresten!

  Varma kramar till er alla <3

 • Reply Stoffisen 28 augusti, 2013 at 17:26

  Åh vad mysigt!
  Bra att ni fick lite sol, men du.. Vilket poolområde! WOW!

  Kram
  Stoffe

 • Reply Linda 28 augusti, 2013 at 19:08

  Så stor A blivit, och så fantastiskt vacker.

 • Reply Happyvardag 28 augusti, 2013 at 19:20

  Så vackert ni har det vännen! Och visst är det gott med sol och värme, men att fungera i en vardag är något helt annat än att semestra. När börjar skolan därnere?
  Kram Mia
  http://bloggmorsorna.se/happyvardag/2013/08/28/manniskolivets-okrankbarhet/

 • Reply Amanda 28 augusti, 2013 at 19:46

  Härligt!:-)

 • Reply Bara Anna 29 augusti, 2013 at 05:47

  Åh så fint ni har det! Kan riktigt känna den där värmen. Hur länge ska ni bo där?
  Ha en skön dag
  //bara anna

  • Reply pilotfrun 31 augusti, 2013 at 07:10

   Ja, den känns nog lång väg:) Här har varit så hiiiimla varmt men nu har det faktiskt börjat att svalna av lite, i varje fall morgon och kväll. Vi planerar att stanna här till maj/juni nästa år men inget bestämt ännu.
   Kram

 • Reply Mirva 29 augusti, 2013 at 08:03

  Hej!

  Ni har det jättefint ment jag förstår att du tycker det är jobbigt med extrem värme & fuktighet. När vi var till Medelhavet i slutet av juni i år så var jag mer än redo att åka hem efter en veckas resa…jag tycker också att det är jobbigt när det är alldeles för vamt!

  Kram fr ca 18 grader 😉

 • Reply Adela 29 augusti, 2013 at 10:52

  Såååå fint där ni är så man vill packa väskan och sticka ner till dig!
  Jag är som du och älskar värmen men kan tycka det blir jobbigt när det är för fuktigt
  och som du skriver, blir lite handlingsförlamad i värmen;) Kanske ni får lite svalare snart;)
  Blir som vanligt glad när man kikar in hos dig!

  Kram
  Adela

 • Leave a Reply