de där dagarna som kallas livet, uteliv

nu njuter vi av mars och laddar för Spanien

Tack för alla fina hälsningar här på bloggen! Det värmer verkligen i hjärtat. Fick ett ”anfall” igår igen men idag har jag känt mig bättre tack och lov!!! Och vilken dag det har varit; vi har badat i solsken hela dagen. Barnen har gungat, klättrat och lekt och vi har grillat hamburgare ute på terassen. Helt ljuvligt!!! Och med tanke på min mage och hur känslig den är och har varit de senaste veckorna så tillät jag mig en burgare i bröd:) Förresten, om det är någon som kikar in här som har erfarenhet av det här med gallbesvär så tar jag tacksamt emot förslag på vad man kan äta som inte triggar igång ett anfall. I går tog jag några cashewnötter och blev sängliggande i fyra timmar.

the-best-burger
Min man är klart helt bäst på att göra egna burgare av nötfärs. Han vägrar att köpa färdiga och sedan vi fick en sådan där ”hamburgerpress” i julas så går det på fem röda. Och hemmagjort smakar så klart alltid bäst! På min hamburgare hade jag även cheddarost, bacon (inte det bästa för magen men den klarade det idag), tomat, machesallad och grillad zucchini. Den smakade verkligen lika fantastisk som den ser ut!

our-garden

the window

Självklart tog jag ett varv med kameran när trädgården badade i ljus och aldrog har den väl varit vackrare. De spända magnoliaknopparna som bara väntar på att få explodera.
magnoliaträd

Den härliga gamla boden, som fick sig en ny omgång färg häromåret, huserar lite överblivna möbler och en studsmatta (ja, vi har en sån). Sen går det också att hitta en och annan leksak därinne så klart:)

Nu håller vi på och laddar för Spanien. I morgon åker vi nämligen till Malaga och ska vara där i fyra dagar. Vi, det är jag, mannen och lilla Bruno. Mina föräldrar ska bo hemma hos oss och passa de stora barnen. Vi resonerade som så att det var enklast för oss att åka själva eftersom vi kommer att åka runt en hel del. Svårt bara att veta hur man ska packa. Oturligt nog skulle vädret inte vara det bästa men ändå runt en 15 grader. Tvättmaskinen går på högvarv och jag förmodar att det kommer att bli sent.

Önskar er en fin söndagskväll!

/Rebecca

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Jannica 3 mars, 2013 at 19:19

  Ja, vilken ljuvlig dag! Äntligen! Har dock inte hunnit vara ute så mycket jag hade velat, men lite sol har vi fått i alla fall. Din stackare… Gallanfall mitt i allt också… Haft det några gånger, hemskt är det. Det jag fått höra att man ska undvika är, som du säkert också vet, fet och stark mat. Äpplen är inte heller bra om jag minns rätt. Kanske pausa lite från lchf tills det stabiliserat sig igen?
  Ha riktigt härliga dagar i Spanien och lycka till med allt där nere.
  Kram!

  • Reply pilotfrun 4 mars, 2013 at 21:09

   Ja, fy tusan vad ont det gör! Håller tummarna för att det ska hålla ig i schack nu när vi är i Spanien. Jag kommer att passa lite med lchf-maten och bara äta milt,milt, milt. Allt för att hålla magen glad:)
   Kram

 • Reply Lifestyle by Sessan 3 mars, 2013 at 20:40

  Åhh vad härligt vårigt ni har UTAN snö!! Här har vi ju massa massa snö än men nu är parkvägarna nästan bara i alla fall <3

  Åhhh du har ju en egen magnolia hjärtat!! Jag har just skrivit att jag drömmer om en. Vilken "ras" har du? *haha* Jag måste ju ha en som tål våra somrar liksom.

  Njut Spanien vännen <3

  • Reply pilotfrun 4 mars, 2013 at 21:11

   Ja, det är rätt skönt att slippa snön faktiskt:) och med strålande sol så kändes det verkligen som vår. Vi har en praktmagnolia på vår tomt. Den blommar med stora, underbara rosa blommor.
   Kramar!!

 • Reply Jess 3 mars, 2013 at 20:46

  Och jag tycker vi är dåliga på att planera, du åker ner och jag åker hit:-) Ska bli regn och mulet faktiskt, ta med bra kläder för det är kyligt i vinden. Hoppas ni hittar något som faller er i smaken:-) Vi hörs. Kram Jess
  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  På resande fot till kärleken

  • Reply pilotfrun 4 mars, 2013 at 21:12

   Helt otroligt dåligt planerat! Ja, här är inget vidare väder 🙁 håller tummarna att det blir lite bättre imorgon.
   Kram

 • Reply Happyvardag 3 mars, 2013 at 21:07

  Hej sötis….Skönt att du är bättre. Sorry to say, men fet mat är inte bra sägs det. Det som är bra med en diet har ofta nackdelar också. LCHF är fantastiskt på många sätt, men feta charketurier, lax, fetare mejeriprodukter, äpple, päron, lök bör undvikas. Kolhydrater ätas i vanlig dos och lighta mejeriprodukter samt kalkonkött och mager skinka är bra. Rotfrukter är bra.

  När jag körde min variant av LCHF blev jag ju knalldålig i magen och läkaren menade att jag var tvungen att gå tillbaka till kolhydrater, vitt bröd, minimum med grönsaker och fibrer. Klart förvånande, men jag blev ju bättre än jag någonsin varit förut så….
  Lycka till och lycklig resa vännen. Kram Mia

  • Reply pilotfrun 4 mars, 2013 at 21:13

   Tack söta du! Nej, nu pausar jag lite och äter bara det som är skonsamt för magen. Sen får vi se vad ultraljudet säger.
   Kram till dig!

 • Reply Ninnie 3 mars, 2013 at 22:09

  Den där hamburgaren såg ju inte så pjåkig ut!:)

  • Reply pilotfrun 4 mars, 2013 at 21:13

   Den var helt fantastisk faktiskt:)!

  Leave a Reply