recept, sött & gott

Nutellasemla

Ni var många som gillade mitt recept på semmelkladdkaka, kul!! Så då tänkte jag att jag drar till med ytterligare en variant. Jag skulle ljuga om jag sa att barnen älskar traditionella semlor. För de gör de inte….. De är nog som man själv var när man var liten. Ville gärna ha för det såg stort och maffigt ut men orkade inte äta och tyckte mandelmassa var lite överskattat. Något som passar mina nutellaälskande barn bättre är således Nutellasemlor. Och vad passar väl bättre på Nutelladagen. Herrejösses så kommersiellt, men men….

nutellasemla3

Enkelt att göra och bullarna blir galet mycket godare om man bakar själv jämfört med torra köpebröd.


Nutellasemlor (12-14 st)

40 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
1 ägg
1 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk mald kardemumma
50 g smör, rumsvarmt
5–7 dl vetemjöl

Pensling
1 ägg

Fyllning
ca 2 dl Nutella
ca 3 dl vispgrädde

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR


1. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Dela degen i 12–14 bitar och rulla små  bollar av dem. Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–8 min. Låt dem sedan svalna på galler.

5. Skär av ett lock på bullarna. Bred ut Nutella på bottnen.

6. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på Nutellan. Sätt på locken. Pudra över florsocker.

nutellasemla4

 

Smaskens! Fast helt ärligt så har jag aldrig längtat så mycket efter gymmet som jag gör nu. Ett riktigt svettigt intervallpass. Hoppas, hoppas näseländet är bra nästa vecka så jag kan springa i varje fall en liiiiten runda.

Idag har jag i varje fall lyckats med konststycket att hoppa ur pyjamasen. Alltid något. Happy Fridag på er och glöm inte att tävla om SPA-kittet från Ellos.

 

Kram ❤️

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply anette 5 februari, 2016 at 22:13

    Härligt smarrigt….Krya på dig. Kram Anette

  • Reply Johanna edvinsson 5 februari, 2016 at 22:42

    Oj vad gott det såg ut!! Farligt att kolla semlor när man bantar haha! Kram

    • Reply Rebecca 8 februari, 2016 at 11:11

      Haha, ja sånt ska man inte kolla då. De var farligt goda, men grymt mäktiga.
      Kram

  • Reply happyvardag 6 februari, 2016 at 11:45

    Ser ljuvliga ut…helt klart! Ingen fikar i denna familjen så inget bakande för oss. Men skeden i nutellburken lär vi ha. Som vanligt! Kramen

  • Reply A-mamman 12 februari, 2016 at 15:22

    Den övre bilden är helt otroligt läcker! Eller ja, både bilden som sådan och semlan förstås. Med den mjuka nutellan som jag nästan kan känna smaken av…

  • Leave a Reply