de där dagarna som kallas livet, familj, hus och renovering, Inredning

nya fönster, ny trappa och tillbaka i stugan

I morse efter att vi hade vaknat och ätit frukost så gav vi oss på att lasta ur bilen. Eller rättare sagt lasta ur vår tid i Spanien. Vi åkte dit lätt, kom hem aningens tyngre…..

En helt överfull Sharan, modell större plus en takbox. Vi som tyckte att vi hade så lite saker med oss, eller rättare sagt att vi levde så spartanskt där nere. Knappast! Dessutom så har vi verkligen saker överallt för tillfället, hemma hos mamma och pappa, på farmors vind, i magasinet etc. etc. Jag kan knappt föreställa mig hur det känns att ha ett hem längre där alla ens saker ryms under samma tak:) Det kommer att bli en väldigt angenäm överraskning känns det som.

Efter att bilen hade tömts, och blivit något sånär fylld igen så styrde vi kosan mot Ängelholm och vårt härliga hus där det faktiskt var fullt pådrag. Det polska byggföretag som har gjort alla våra fönster, fönsterdörrar och en helt ny trapp var på plats och satte in allt i huset. Riktigt häftigt! Sen var ”vår” byggare Darius där för att kontrollera att allt gick rätt till.

Barnen tyckte också att det var rätt livat där! Och såååå fint det blir, jag ska ta bilder i morgon på fönstren.

Här är den nya trappan, och stolpen har de också tillverkat och den ser exakt likadan ut som den förra. Trappstegen är gjorda i ek och anledningen till att vi bytte ut trappan var helt enkelt att vi ansåg att den gamla var för brant. Barnen ska ju ha sina sovrum uppe och man vill ju att de ska kunna gå säkert i trappan.

Den här dörren har de tillverkat efter en gammal dörr som vi hittade på vinden och speglarna är identiska med den. Just denna dörr med glas upptill är en skjutdörr som ska vara in till vår ensuite-toa.

Här är utgången från vår toa till trädgården. Som jag berättat tidigare så ska vi ju ha två terassdörrar ut till trädgården från toan. Det var lite av en dröm för mig. Dörrarna som ska sitta där ser ut så här….

Visst är de galet fina?! De här polska snickarna är verkligen heeeeelt grymma. Vilket hantverk!  Alla dörrar och fönster är gjorda i massiv furu och de är så fina att vi blev alldeles lyckliga när vi såg dem.

Efter att vi hade mellanlandat i vårt hus så åkte vi vidare till” Finns stuga”, som vi har kommit att kalla den. Här ska vi bo ett litet tag och det är samma  stuga som vi hyrde över Valborg.

Helt magiskt att komma hit igen. Till idyllen, med goda vänner runt hörnet och barn som leker ute till sena timmen. Med en förtrollande trädgård som står i full blom och är än vackrare än den var när vi sist sågs.

Jag kommer att sova gott i natt!

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Adela 1 juli, 2014 at 22:05

  Mysigt!;) Ojjjj så fina dörrar, det kommer att bli toppensnyggt hemma hos er:) Längtar efter att få se det mer och mer i bloggen:)

  Kram
  Adela

 • Reply mariette 1 juli, 2014 at 23:15

  Underbart Rebecca. Vet hur härlig känslan är när hantverkarna överträffar designen man har i huvudet och som de skall göra verkligheten av.
  Kommer bli så bra när allt är färdigt.
  Snart är ni där.
  Kram

 • Reply Gunnar-Fredrik 2 juli, 2014 at 09:51

  ser riktigt fint ut, vilket fint hantverk!! Vart ligger sommarhuset som ni hyr nu? Ser ut att kunna vara i havsbaden om jag gissar rätt? 😉

 • Reply Annika 2 juli, 2014 at 13:03

  Ert hus kommer att bli så underbart, jag är så glad att jag kan följa er resa här på din blogg. Kanske du eller alla ni andra som tittar in hit kan hjälpa mig. Vi är en österrikisk familj som iår skall semestra i vackra Skåne. Vi har hyrt en villa i Landskrona 20-30.7. Vi behöver tips för utflyktsmål, vad måste man se? Vilka stränder är bäst? Våra döttrar är 3, 6, 16 och 18. Tacksam för svar, Annika

 • Reply Stoffisen 2 juli, 2014 at 17:45

  Åh det kommer att bli så fint när det är klart.
  Att svettas lite innan något är klart gör bara att man är mer tacksam när det är klart.

  Det ser verkligen harmoniskt ut

  Kram
  Stoffe

 • Reply Helen 3 juli, 2014 at 09:30

  Alltså, huset blir så himla fiiiiint! Riktigt kul att följa utvecklingen här på bloggen! Tack för att du delar med dig!

 • Leave a Reply