de där dagarna som kallas livet, event

Och där stod Ranelid

Ja, i egen hög person stod han där, Björn Ranelid, när vi efter en tids väntan fick ta av våra ögonbindlar.  Det var en hel massa fniss och hummande. Mannen, myten, legend stod där framför oss lika solbränd och fräsch som alltid.  Och där och då blev vi informerade om vårt uppdrag, vi skulle skapa en ny vinetikett till Fuffes nya  mousserande vin som lanseras någon gång nästa vår. Framför oss låg canvasdukar, akrylfärger och penslar och genast började det skapas för fullt. Vem blir inte inspirerad med en vacker vinodling i bakgrunden?

fuffe6

Som Dionysos stod han där för att inspirera oss och medan vi stod där sammanbitna och målade så passade han på att allmänbilda oss. Kunnig som han är denne man.

fuffe9Vi lämnade ett kreativt kaos efter oss när vi var färdiga med våra alster och vinnaren hade korats. Det var inte jag, så mycket kan jag väl säga……

fuffe7

fuffe8

Helena platsade in i omgivningarna och var snygg och chic, även på den där åkern med vinden vinande och regnet som så sakteligen smög sig på. Hatt hade inte varit en dum idé alls…..

fuffe10

Lite mingel med flaskjäst cider och posande framför en traktor är aldrig fel:) Fnulan och Annika och när vi hade minglat runt en stund och berömt varandras alster så begav vi oss till den ekologiska äppelodlingen.

fuffe11

Väl där kom regnet som hade legat på lut ett bra tag och vi promenerade tillbaka till gården och vinprovningen kunde börja.

3_flaskor_grandprix(1)

Vi fick prova två vita viner, ett rosévin och ett rödvin. De vita vinerna var väldigt syrliga och friska och framförallt torra, så som de ska vara:) Jag är inte ett fan av söta vita viner utan torrt är min melodi utan tvekan. Dessutom är det inget tillsatt socker i vinerna så de funkar även under de nyttiga perioderna. Min favorit var dock rosévinet. Utan tvekan ett av de absolut godaste rosévinerna jag druckit och det doftade av rabarber och smörkola. Vinerna finns än så länge bara  i beställningssortimentet men med lite hopp och god vilja så kommer de förhoppningsvis att finnas i det ordinarie sortimentet längre fram.

Grand Prix Rosé beskrivs som ”Ungdomlig, påtagligt frisk smak med inslag av granatäpplen, hallon, körsbär, rabarber och blodgrapefrukt”.
Årets skörd har dessutom en helt fantastisk färg.
Beställningsnummer 30520. Pris 149:-
Grand Prix Solaris beskrivs som ”Fruktig, påtagligt frisk smak med inslag av päron, krusbär, citron och svartvinbärsblad”.
Beställningsnummer 70309. Pris 149:-
Grand Prix Solaris Barrique beskrivs som ”Ungdomlig, fruktig, påtagligt frisk smak med inslag av fat, gröna äpplen, ananas, färska örter och citron”.
Beställningsnummer 30521. Pris 169:

Unikiteten i dessa viner är hög och vem vill inte dricka ett närodlat vin som dessutom är producerat på hantverksmässigt sätt. Jag vet vad jag kommer att ha med mig i ”gå-bort-present” nästa gång.

fuffe12

Efter den uppskattade vinprovningen var det så dags för oss att inta maten, en buffé som även den kom från Savoy och till den serverades ett rött vin som Fuffe producerar i Australien tillsammans med sin gode vän, vinbonden Tony Mangan.  Även detta går att beställa på Systembolaget, beställningsnummer 73674. En 100% Shiraz med en kryddig doft som har inslag av björnbär, sötlakrits, tobak och eukalyptus. Otroligt mjukt och gott!

Ja, ni förstår ju att vi blev väl omhändertagna! Den där frun hon kan hon. Och sen var det några fler inslag men de hinner jag inte berätta om nu då jag måste se över lite jobb som hägrar, duscha efter kvällens löptur och sen vara redo i soffan inför kvällens avsnitt av Homeland. Jippi!

Monday is a good day!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Helenas enkla vardag 20 oktober, 2015 at 14:04

  Hallå!! Vad kul att äntligen få träffa dig, jättekul. Synd att man inte hinner prata mer när man träffas sådär, hoppas det blir fler gånger. Kram Helena

 • Reply Katarina 20 oktober, 2015 at 18:06

  Hej hej!
  Vilka fina bilder du tog.
  Det är ju så roligt att se allas bilder…
  Kul att träffa dig å jag hade gärna velat hinna prata lite längre stund…
  Kram Katarina

  • Reply Rebecca 25 oktober, 2015 at 09:22

   Ja, kvällen bara rusade iväg kändes det som! Vi får hoppas på att det blir fler tillfällen framöver. Så himla kul att träffa alla som man har följt så länge.
   Ha en skön söndag!
   Kram

 • Reply Pernilla 20 oktober, 2015 at 18:09

  Så trevligt det var och så kul att träffa dig härliga söta tjej! Hoppas vi ses snart igen
  , kram Pernilla

 • Reply happyvardag 20 oktober, 2015 at 19:14

  Häftigt! Vilket underbart event du varit på! Hoppas veckan blir finfin och att ni får ett skönt höstlov. Kram Mia
  http://happyvardag.se/2015/10/20/ombrysamhet-och-egenpafyllnad/

 • Leave a Reply