Inredning, vardagsrum

Om man ändå hade kunnat elda

Ja, fy bövelen så mörkt och trist det är nu. När det kommer till mörkret så är november och januari de värsta månaderna tycker jag. I december så lyser alla trädgårdar och fönster upp med julbelysning och det är inte annat än att man faktiskt börjar känna en viss längtan efter stjärnor, stakar och slingor. Det är mörkt när man åker till jobbet på morgonen och mörkt när man kommer hem. Dagarna känns så ofantligt korta. Men som sagt, snart börjar vi närma oss advent. Bara några veckor kvar.

öppen spis

[ På spishyllan, ärvd vas från min farmor, den höga ljusstaken är från Olsson & Jensen, fotogenlampa från Karlskrona Lampfabrik, liten glaslykta Kastehelmi från Iittala och den rostfria kommer från Stelton. Tavlorna kommer från Desenio]

Fåtöljen är mitt auktionskap som jag fyndade på en nätauktion i våras. En Karin fåtölj från DUX formgiven av Bruno Mathson. Sjukt snygg, det enda minuset är bara att Brunisen tycker den är grymt rolig att ”köra” runt i:) så den byter plats rätt så ofta.

öppen spis 2

Vi har ju rivit ner varenda befintlig vägg i vårt hus för att totalt ändra om planlösningen så att den skulle passa en familj med tre barn. I och med detta så rev vi också ner den gamla murstocken (ett MASTODONT jobb!!) och byggde upp en ny där det passade bättre. Vi (eller K rättar sagt) ritade en öppen spis efter att vi hade tittat på otaliga kaminer och öppna spisar. Vi ville ha en med raka linjer och med en stor insats så att värmen stannar kvar länge och värmer ordentligt. Sedan lät vi en murare mura upp spisen  helt efter vår ritning. Jag är jättenöjd med vår kamin och tycker den passar bra här i vårt hus. Enda kruxet är att skorstenen inte är färdig så vi kan tyvärr inte elda i den ännu. Det var vårt mål förra hösten att få detta klart men på grund av diverse olika anledningar så är skorstenen inte klar än.

Ikväll är det en lugn kväll här i vårt casa. Alla mina nätter då jag har varit vaken med Julian börjar ge sig till känna och jag kände mig nästintill groggy när jag kom hem tidigare ikväll. Idag är han tack och lov mycket piggare och har varit uppe och gått en hel del. Såå skönt! Dock får han hålla sig hemma några dagar till.

Kram

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply