livet i familjen, shopping

om ni undrar hur jag klarar mina dagar…

för det är ju faktiskt ett himla meck ibland🙂 I dag åker K iväg på jobb igen. Och kvar blir jag med alla barnen.  Supermysigt men inte alltid det lättaste när man ska dra hela lasset själv. Såklart att man hinner bli lite bortskämd på några dagar då man är två vuxna i hemmet. En kan laga mat och en annan kan ta hand om lille sötnosen. Men nu har jag faktiskt hittat den ultimata grejen:) och måste dela med mig till er andra föräldrar så ni slipper leta som jag gjorde.

ergobaby1

Jag har ju letat runt ett tag efter ett bra alternativ då jag tyckte att min Babybjörn inte riktigt gjorde sitt jobb längre. Jag fick så grymt ont i ryggen. Av snälla Gabban  fick jag låna en bärsjal i höstas och det var supermysigt, men jag blev så in i nordens svettig. Och så för ett tag sedan, efter resan till Malaga faktiskt,  började jag leta efter ett bra bäralternativ och snubblade över denna bärsele. Den heter ERGObaby  och den gör verkligen skäl för sitt namn eftersom man bär ergonomiskt  och jag känner inte ens av att jag bär. Så skönt!

ergobaby2

gammal skjorta Holly & Whyte från Lindex och jeans Circle of trust (modell Lodi)

Den är som gjord för lite större barn och man kan bära på tre olika sätt, på magen, på ryggen och på höften. Och den är rena gåvan vill jag lova. Tydligen så kan man också köpa insatser så att man kan använda den även för nyfödda. Lite besviken är jag faktiskt att jag inte hittade den förrän nu. Själv beställde jag min från Lekmer (det har blivit en del shopping därifrån på sistone:), men den finns på lite olika ställen. Det är sån skillnad mot när J var liten där 2005-2006, då köpte jag typ allt från babyproffsenbutiken här i stan. Nu några år (och några barn) senare så gör jag mycket av min shopping på nätet. 2006 var inte utbudet på nätet så stort och jag hade bra mycket mer tid att åka runt till fysiska butiker.  Handlar ni mycket på nätet? Eller föredrar ni att handla i ”riktiga” affärer?

 Vissa dagar går vi runt så här och bara myser. Och det händer också att Bruno somnar när jag bär honom och då finns det något så smidigt som en ”sovhuva” som ligger i en liten ficka på framsidan av selen. Så mycket som jag har använt denna selen och nu vet jag inte riktigt hur jag klarade mig utan innan. Den kommer dessutom också att underlätta grymt mycket för oss när vi flyger och måste checka in barnvagnen (de gånger de inte är snälla nog att låta oss ta med den in:) När vi flög sist så fick vi gå runt med Bruno i famnen på Kastrup och det kändes i ryggen sen det vill jag lova. Själv bär jag mest på höften men jag kan tänka mig att när Bruno blir lite större så kommer jag bära mer på ryggen. Både Bruno och jag gillar höftpositionen bäst; han är ju så stor att han vill se vad som händer runt omkring.

ergobaby3

Så, nu börjar även resten av familjen att vakna till liv och vi ska se till att göra något bra av denna dagen. Kanske blir det lite fortsatt fix i trädgården, lite röj i källaren eller så tar jag mig en vända in till torget för att spana efter nya körsbärskvistar..

Ha nu en fin fredag!!!! Tänk nu är det redan helg  

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Åsa 5 april, 2013 at 07:20

  Va häftigt! Kan inget alls om sådant eftersom det aldrig blir ngn bulle :), men känns som att Baby Björn har regerat för länge 🙂
  Ruskigt söt han är den dära Bruno 🙂
  Kramar ÅSa

 • Reply Jannica 5 april, 2013 at 07:29

  Så himla bra den verkar… Själv har jag varit helt beroende av babybjörnen, som hängt med alla barnen. Nöjda barn nära mamma och nöjd mamma:). Man får hitta sätt som fungerar när man är själv, inte alltid det lättaste, men det går oftast ganska bra ändå, tycker jag:).

  Stor kram till dig o hoppas du känner dig piggare igen!

 • Reply Välkommen Hem! 5 april, 2013 at 07:38

  Vad mysigt ni ser ut att ha det. Tyvärr fick jag också för ont i ryggen av att bära i vår Baby Björn. Däremot kommer jag ihåg att jag var beroende av gåstolen vi hade till Timothy. Han sparkade sig fram nästan överallt och kunde förlja efter mig vart jag än gick, för egen maskin.
  Kram o lycka till nu när mannen är borta!
  Judita

 • Reply LIFESTYLE by Sessan 5 april, 2013 at 17:15

  Ergonn är FAB hade en till vårt hjärta. Tyvärr klarade jag bara bära henne i den till hon var 11 månader på grund av mitt diskbrock…. Mannen var med om olyckan där han bröt bäckenet & låg länge på sjukhus & jag bar Joy massa i ergon med resultat att ryggen kollapsade totalt. Måtte sluta amma på dagen för att jag hev i mig citodon för att kunna ta hand om Joy.

  Minns än vad min läkare sa: -Barn vagnen är uppfunnen & ditt barn skall leka på golvet i nte gå runt & bäras 😛

  Haha, jag som tyckte det var såååååå mysigt att ha henne tätt intill <3

  Hoppas du får en fin helg söta hjärtat
  KRAM

 • Reply Happyvardag 5 april, 2013 at 17:42

  Ja, att vara två är underbart skönt. Jag var mest ensam medan mina grabbar var små, men nu kan vi dela eftersom maken numera jobbar dagskift. Ha en fin helg! Kram Mia

 • Reply Ninnie 5 april, 2013 at 18:01

  Vilken smart!!!:)

 • Reply dianasdrömmar 6 april, 2013 at 06:17

  Smart 🙂 hoppas dagarna går snabbt tills mannen kommer hem igen kram Diana

 • Reply Rebecca 6 april, 2013 at 15:14

  Hm, tack för tipset!
  Har aldrig kommenterat i din blogg tidigare, men följt den ett tag.
  Beundrar dig mycket som får ihop din vardag på det sättet du gör.
  Ha en fortsatt trevlig helg!
  /Rebecca i Dalarna

  • Reply pilotfrun 7 april, 2013 at 11:54

   Tack! Ja, det är inte alltid det lättaste och vissa dagar är riktigt jobbiga. Men på något sätt så gäller det ju alltid att försöka göra det bäst av situationen. Vad glad jag blev för din kommentar!
   Ha en fin söndag!
   Kram
   Rebecca

 • Reply rebecca 9 april, 2013 at 20:07

  bra tips där, Vi får hoppas att vår lilla gillar det lika mycket som din lilla skatt verkar göra! =)

 • Leave a Reply