mat och hälsa, recept

Ooh what a bliss!

Kvinnligt företagande när det är som bäst. Det är något som gör mig så fascinerad över egna företagare, som liksom har släppt greppet och kastat loss. Slängt sig ut i det fria, över stupet. Cecilia Broms som ligger bakom företaget Blending Bliss är en av dom. Hon levde med en dröm om att en gång starta eget; för ett litet tag sedan gjorde hon slag i saken och började blanda bakmixer hemma i sitt eget kök. Mixerna är både glutenfria, sockerfria och innehåller få kolhydrater. Detta för att hon själv gick över till lågkolhydratkost för ett tag sedan och saknade produkter som kunde underlätta i vardagen för oss. Produkter som inte är fulla av socker och vitt mjöl. Vips, så hade hon uppfunnit Blending Bliss

Häromdagen bakade jag valnötsbrödet från Blending Bliss och blev helt förundrad över hur likt det smakade ”vanligt bröd”. Jag skulle inte kalla mig lat (dock gör mina barn det för de tycker jag är lat när jag ammar så mycket:) men jag gillar att underlätta för mig själv i köket. Speciellt då jag är själv med barnen och saker och ting ska helst gå ganska snabbt och inte vara för komplexa. Att blanda ihop denna bakmix var superlätt och istället för att riva ost som rekommenderas (vilket alldeles säkert är jättegott) så hade jag istället i keso. Det blev supersmask! Brödet är kryddat med två av mina favoritkryddor, ingefära och kanel och dessa tränger igenom. Detta bröd kommer få en given plats på mitt julbord, men då efter att jag har hällt i lite vörtkryddor också. Jag älskar nämligen vörtbröd ❤ En annan sak som jag tycker om är att brödet är lätt att forma och det blir väldigt mycket bröd från mixen. Själv fick jag ihop arton stora bullar. Jag har testat olika mixer förut men det här är helt klart den bästa. De tidigare har haft någon konstig svampig, gummiliknande smak över sig.

Brödet var också gott med mitt hemgjorda smör och gräddig leverpastej och fick tummen upp av mannen som annars gärna håller sig borta från mina lågkolhydratbröd.

Nu är det dags att ta tag i vardagsbestyren. I går var det inte särskilt roligt att vara pilotfru. Inte en pilotfru med en gasspis i varje fall. Gaseländet tog nämligen slut. Mitt i matlagningen. Så vad gör man? Det är bara att bita i det jäkligt sura äpplet och lösa situationen. Tack pappa för att du tvingade på mig en sån där ”campingplatta” (en kokplatta som man normalt sätt har när man campar)!!! Efter att ha hasplat ur mig en rad svordomar och trott att jag skulle bli tokig så dammade jag av kokpkattan och ställde den bredvid spisen. För inte nog med att gasen tog slut, lilla bebisen var missnöjd och han som aldrig skriker, skrek i högan sky. Men som alltid så löste det sig till det bästa och när laxen i den smaskiga såsen puttrade på som bäst på den lilla campingplattan då hade lugnet lagt sig över huset igen. Märkligt det där med spisen. Gasen tar liksom ALLTID slut när jag är hemma själv med barnen. Vilket har lett mig till att jag har ett mission idag, ett viktigt, och det är att lära mig att byta gastub……

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply dianasdrömmar 16 november, 2012 at 05:56

  Låter som ett bröd helt i min smak och kul att du kikade in hos mig så jag hittade hit 🙂 kram Diana

 • Reply Alexandra 17 november, 2012 at 09:49

  Vilken underbar idé med bakmixerna!! Vi har också gasspis, men gasen kommer via ledning så ingen risk den tar slut (hoppas jag) isåfall får vi nog ta till micron (som står i källaren) 🙂

  • Reply pilotfrun 18 november, 2012 at 13:28

   Lyxigt med gas som kommer direkt:) vi har egna tuber som står i plåtskåp utanför huset. Bakmixerna är verkligen toppen och riktigt goda!

  Leave a Reply