före- och efterbilder, hus och renovering, Inredning

Ovanvåning före och efter

Jag har fått känslan av att ni gillar mina före-och efterinlägg här på bloggen så jag fortsätter med ett till:) Och herre min gud och skapare vilka blandade känslor det är när man tittar på bilderna som vi har tagit längs resans gång. Anyway, när vi köpte huset så det ut som på bilderna nedan.

uppe före2

uppe före

Och även på ovanvåningen var vi tvungna att ta ner varenda vägg för att göra planlösningen totalt. Allt som allt skulle vi ha in fyra sovrum, ett allrum och ett badrum. Och jag får lov att erkänna att jag hade mina tvivel när hela övervåningen såg ut såhär.

uppe1

Halm överallt och bara ytterväggar kvar. Jag gör nog inte om detta igen i detta liv. Typ aldrig!!! Men jag var väldigt positiv eftersom jag tyckte att vi hade hittat drömhuset.

uppe2

Sen att jag inte ville vistas i eländet någon längre stund med en liten Bruno var ju en helt annan sak. Kändes som att man gick lite på minerad mark helt enkelt med fallgropar lite här och var:)

uppe3

Efter ytterligare några månader hade golvet i vart fall kommit på plats och en och annan regel.

uppe4

Och därefter kom sedan ännu fler väggar upp och rummen började ta form. Om ni jämför med bilden med halmen så kan ni ju förstå att det nästan kändes som att man var i hamn….eller inte…..

Nu vid denna dag så ser vårt allrum på ovanvåningen istället ut såhär

uppe9

Det är samma fönster som ni ser på den näst översta bilden med plyschsoffan. Alla väggar är vitmålade och golvet är samma som vi har på bottenvåningen. Enkelt furuplank som vi har lutat och såpat.

uppe7

uppe5

uppe8

 

Jodå, allt går med ett jäkla tålamod och en orubblig envishet men som sagt. No more! Detta är andra gången för oss och jag tror bestämt att det får räcka. Nu njuter vi frukterna av det vi har åstadkommit. Något man ska tänka på när man gör sådana här omfattande renoveringar är att det tar dubbelt så lång tid som man har planerat och kostar ungefär dubbelt så mycket gentemot vad man har tänkt.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jossan 21 januari, 2016 at 23:37

  Hejsan
  Vad snyggt!!! Måste passa på och fråga…
  Vart kommer soffan ifrån!?
  //Jossan

 • Reply Tessan 22 januari, 2016 at 06:10

  Sååååå himla fint!!! Wow alltså!!!

 • Reply Carola 22 januari, 2016 at 06:49

  Men åh js vilken skillnad!! och så roligt att se hur det såg ut innan. kram och Trevlig helg.

 • Reply Annika 22 januari, 2016 at 08:42

  Wow!!
  Vilken förändring!! Vilket resultat!! Ni är verkligen fantastiska på det ni gör!!
  Jag gillar verkligen dessa före och efter inlägg så ge oss gärna sådana 🙂
  Trevlig helg!!

 • Leave a Reply