de där dagarna som kallas livet, livet i familjen

på mitt NATTDUKSBORD

Tänkte att jag skulle tipsa er om en annan bok som jag läser just nu, jämsides med Lucy Dillon boken.

Omslag JPEG

Med en dotter som ska börja ettan, och en son som ska börja tvåan så händer det en del här hemma. Helt plötsligt är de inte de där ”små barnen” längre utan de har liksom förflyttat sig till ”nästa nivå”. Just nu har jag börjat läsa lite i boken ”Att gå i ettan”, som är mer som en handbok för föräldrar. Boken tar upp allt från hur det är att vara sju år till vilka kunskapskrav som ställs på barnen, till vad som verkligen händer i första klass. Förutom all fakta så innehåller den faktiskt också många roliga tips på vad man kan göra tillsammans med sina barn för att öva exempelvis läsning. Bland annat så finns där med en rolig ”lästräningsuppgift” där man använder sig av en ”loppa”, en sån där sak man viker ni vet och så ska man göra det som står på fliken. Superkul!

 

kom och vände om

 

Nu ska jag bege mig iväg mot det stora köpcentret här i närheten och fixa till mina naglar. Sist jag gjorde det blev jag supernöjd och lacket höll i flera veckor. Hoppas att det blir likadant denna gång!

Har ni också provat gellack? Och i så fall, vad tyckte ni om reslutatet?

KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sandra 31 juli, 2013 at 11:13

  Vad glad jag är att jag hittade hit idag. Ska läsa bakåt i inläggen och njuta av bild och text! Kram

  • Reply pilotfrun 1 augusti, 2013 at 20:31

   Välkommen! Kram

 • Reply Välkommen Hem! 31 juli, 2013 at 13:10

  Åh, den skulle man ha läst! Nu ska vår pöjk börja mellanstadiet och har vuxit och mognat en massa över bara sommaren. Så fort det går… Kanske finns det nån bra bok för dessa ”mellanår” innan de kliver in i tonårsträsket 😉
  Kram o ha det så bra!
  Judita

 • Leave a Reply