de där dagarna som kallas livet, livet i familjen, resor, spanien

PARADISET tur och retur

bolonia1

Nu när vi är lediga allihop så passar vi på att göra lite utflykter tillsammans. På vårt besök på Il Tartufo i Marbella förra veckan blev vi tipsade av den italienska servitrisen att åka till Bolonia som ligger Cadiz provinsen allra längst ner i södra Spanien. Där skulle finnas en strand med vit sand och havet skulle vara turkost och alldeles, alldeles ljuvligt. Och om det var…..

Det är cirka 15 mil att köra härifrån Fuengirola så i går hoppade vi över sovmorgonen, mannen föreberedde de godaste mackorna man kan tänka sig till oss. De som är med mortadella, mozzarella, tomat, olivolja och lite basilika och gjorda med en himla massa kärlek. Barnen hade önskat pannkakor (dottern) och pasta med köttfärssås (sonen). Vem har sagt att det ska vara enkelt? 🙂 Men är det utflykt med picknick så är det.

Och vi körde, och körde, förbi sundet i Gibraltar där vi såg stora båtar passera och vi var så nära Marocko att det kändes som att jag kunde nå ända dit om jag bara sträckte ut min hand. Så ofattbart nära ligger det…. Sen så kände vi att nu händer det något, vegetationen och växtligheten (ja, den lilla som fanns) förändrades och vi kom fram till något som mest liknade ett ökenlandskap.
bolonia8
Bakom bergen i den lilla bukten nådde vi sedan vårt mål, den lilla fiskebyn Bolonia med sina 117 invånare och den mest fantastiska strand man kan tänka sig.
bolonia4
En liten by som fortfarande är oförstörd och befriad från turister. Den enda bebyggelse man ser där är några låga små hus och några små caféer och glasskiosker, där ”the locals” satt och tog en cervesa och tittade på Formel 1. Här finns inga strandpromenader, höga byggnader eller kringvandrande försäljare. Här är tystnaden nästintill total, förutom det bästa ljudet av dem alla, havets och vågornas brus. Sen lite vind då också……

bolonia2

Visst höll vi på att blåsa iväg när vi hoppade ur bilen, för blåste det gjorde det. Det är nog inte för inte som det närliggande Tarifa kallas för surfer’s paradise. Och att de flesta vi såg som inte var locals, var just surfare. Men vad gjorde det när omgivningarna var så vackra att mannen och jag blev nästintill mållösa.
bolonia6

 

bolonia9

Den mesta tiden på stranden gick åt till att bygga skydd för vinden och flytta vårt pick och pack ett par tre gånger tills vi fick det perfekta stället och kunde korka upp en mini-flaska rosé cava och äta våra mackor. Bebisen kröp runt i sanden och hade sand ÖVERALLT, vid ett tillfälle så illa att vi var ”tvungna” att doppa honom i det turkosa havet. Som förutom att det var salt, var alldeles ljummet och så långgrunt att den store sonen nätintill ylade av lycka och tyckte att detta var nog den bästa dagen i hans liv. Och vi fick åter se en snutt av hans underbara glädjedans.
bolonia5Se blev det inte så mycket bilder för sanden yrde så mycket att jag var rädd att jag skulle förstöra kameran. Det blåste 48km/h och när vi efter några timmar gick upp till den närliggande glassbaren så var vi helt matta alla fem. Store sonen somnade på en av stolarna efter att han hade ätit upp sin glass och den lille han somnade han också…. Sjön suger eller vad är det man brukar säga. Men inte blev vi avskräckta vi. Nej, vi kommer förmodligen att ha åkt dit ytterligare en gång innan denna veckan är slut. Men, då kommer vi att ha kollat upp vindstyrkan innan vi far:)

I dag är det varmt här, redan nu är temperaturen uppe i 30 grader och vi håller oss faktisk inomhus och slappar en stund. Sen väntar en intervju och därefter blir det nog lite poolhäng.

 

Önskar er en fin dag!

KRAM

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Jess 8 juli, 2013 at 11:33

  Oh jag vill ju hänga på. Hojta till när ni vet dag och vindbyar:-)
  Ser ljuvligt ut. kram J

 • Reply dianasdrömmar 8 juli, 2013 at 12:09

  Härlig utflykt kram Diana

 • Reply bia 8 juli, 2013 at 14:05

  Ser så härligt ut…..tänk om det var 30 grader här…..igår hade vi 23….idag har vi 18 och blåsigt….men värmen kommer tror jag iaf, hihi…..ha det så bra i värmen ;))
  Kram bia

 • Reply Stoffisen 8 juli, 2013 at 15:47

  Du det det där ser mer än OK ut.
  Här är det iallfall sol men inte en lika vacker utsikt. Ser ett hus med stenvägg. Hm..

  Kram
  Stoffe

 • Reply Agge 8 juli, 2013 at 16:34

  Ser ju helt underbart ut.:)
  Kramiz…:)

 • Reply Tina 8 juli, 2013 at 18:33

  Ja där hade mina killar trivts eftersom de är riktiga surfarkillar. Mannen har bott på Tarifa o bara surfat en gång i tiden…… Otroligt vackert. Kramisar Tina

 • Reply Anna Hansson 8 juli, 2013 at 20:34

  Wow, vilken strand!

 • Reply mariette 9 juli, 2013 at 00:36

  Så vackert. Härligt med orörda stränder som utflyktsmål.
  Kram

 • Reply Happyvardag 9 juli, 2013 at 00:49

  Låter helt fantastiskt. Sådana dagar som man tar fram och tänker på när vinden viner och snön yr. Sådana dagar som man minns exakt i detalj – tiden., känslan, doften, smaken ja…..Sol och värme är underbart skönt – man lir en annan människa. Så är det bara…..Kram Mia

 • Reply dianasdrömmar 10 juli, 2013 at 04:48

  Vilken mysig utflykt och underbara bilder kram Diana

 • Leave a Reply