Okategoriserade

pay it forward

Röda Korset har just öppnat en ny webshop där man kan köpa de finaste  av klappar. Till dem som inget har. För en av de finaste gåvorna är ju just att ge något välbehövligt till den som har ingenting.

Vaccin_Somalia

Exempel på viktiga gåvor som finns att ge bort: (klicka på rubriken så kommer ni dit direkt)

 Hygienpaket, 95 kronor, till Filippinerna.

Behoven efter tyfonen Haiyan är enorma. Förödelsen gör det svårt för människor att ta hand om sin hygien vilket kan leda till epidemier. Ett hygienpaket innehåller bl.a. tvål, tandborstar, tandkräm, schampo, tvättmedel, toapapper, bindor. Ett paket räcker till en familj i en månad.

 

Vinterfilt, 61 kronor, till Syrien. 

Nästan sju miljoner människor är i behov av nödhjälp i Syrien, hälften av dem är barn. En svårighet är att hålla sig varm när vintern kommer. Därför delar Röda Korset ut speciella vinterfiltar

Vaccinationssköterska, 44 konor, till Somalia. 
Somalia är ett av de länder i världen som har högst barndödlighet. Röda Korset arbetar varje dag för att vaccinera barn så att de inte drabbas av sjukdomarna polio, stelkramp och kikhosta.

Matpaket, 385 kronor, till Syrien.
Ett matpaket till en familj i Syrien kostar 385 kronor och det räcker till en familj på fem personer i en månad. Paketet innehåller bland annat ris och bönor.


Myggnät, 32 kronor, till Myanmar

Via malariamyggan skördar sjukdomen malaria nära en miljon människoliv om året. Ett myggnät kan vara skillnaden mellan liv och död.

 

 Det finns 25 olika gåvor att välja mellan och möjlighet att hjälpa till på platser där Röda Korset jobbar långsiktigt, men också i länder som är i akut kris. Just nu går det bland annat att bidra med hygienpaket och latriner till Filippinerna, som behöver stor hjälp med uppbyggnaden efter tyfonen Haiyans förödelse.

Givaren väljer själv att antingen att få ett snyggt gåvobevis hemskickat (se bifogad bild) via post, eller att få ett digitalt gåvobevis som skrivs ut på egen hand.

Den här typen av julklappar tycker jag mycket om och jag hoppas att ni precis som jag, kommer att sätta hjälpen i rörelsen.

KRAM på er och ha en riktigt fin kväll! Här väntar ytterligare ett avsnitt av Downton Abbey, men utan kastanjer ikväll….

Inlägget är i samarbete med Röda Korset

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply