dessert, LCHF, recept

Pepparkaksmuffins med lingongrädde (utan socker)

Som vanligt när man planerar att göra mycket så hinner man oftast bara med hälften. Så blev det också igår. Jag hade storslagna planer på att göra allt från grönkålspaj till chokladtryffel. Istället blev det Straccetti och mjuk pepparkaka.

Men vi var lika glada för det. Mannen höll nämligen på med bilaffärer och nu har vi sålt vår Audi A6 som har varit vår trottjänare de senaste åren. Själv var jag hemma med fem barn. Ja, barnen hade varsin kompis med sig hem från skolan……

Muffinsen gjorde jag av en mix som kommer från Blending bliss som tillverkar bakmixer som är fria från gluten och har ett lågt kolhydratinnehåll. Toppen tycker jag som gillar the easy way när hela huset är fullt av barn och som dessutom har en som nog med glädje hade spenderat större delen av dagen med att hänga vid tutten.

Mixen bestod av två påsar, en vit som innehöll sukrin (sockerersättning) och en ”pepparkaksfärgad”, dessutom skulle ägg, smör och kesella tillsättas. Av mixen kunde man välja mellan att göra hårda eller mjuka pepparkakor. De hårda är säkert också toppen men eftersom jag är svag för muffins så var det detta det fick bli:) och med tanke på att jag knappt bakar alls dessa dagar så hade jag många fina muffinsformar att välja mellan.

Mjuk pepparkaka med lingongrädde har alltid varit en favorit på julen och det kommer det att vara även i år. Men numera utan socker. Tidigare blandade jag i lingonsylt i grädden samt strösocker men nu testade jag att istället blanda vispad grädde med mosade lingon och en tesked stevia strö (till ca 1 dl vispad grädde). Det smakade likadant, bonus dessutom att ha lingon hemma för då kan man ju garnera muffinsen med dessa:)

Mannen och jag åt dessa ljuvliga små bakelser med god aptit (och ja, jag vet jag är helt urrutten, så klart att jag klämde i mig två…..) Barnen däremot lämnade bordet med ett artigt: ”Tack så mycket, men det var inte riktigt min smak…..” Sockermonster som dom är så var dessa kakorna helt enkelt inte söta nog.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Stoffisen 9 december, 2012 at 12:30

  Du är helt fenomenal på att lägga ut läskande bilder. Man vill inte annat än att ställa sig i köket och baka!

  Ha en strålande söndag
  Kram
  Stoffe

 • Reply pilotfrun 9 december, 2012 at 18:37

  Tack söta du! Vad glad jag blir!
  Ha en skön kväll!
  Kram

 • Leave a Reply