kyckling, LCHF, recept

piccolecoses snabba kycklingcurry

Måste bara dela med mig av ett recept som jag kokade ihop här ikväll. Denna veckan har jag utmanat mig själv lite genom att försöka att bara göra middagar av det som redan har funnits i kyl, frys och skafferi. Utan att behöva handla till något. I vanliga fall känns det nämligen som att vi handlar varje dag. Häromdagen åt vi lövbiff och lammkotletter med mozzarella, en annan dag åt vi laxburgare med haricot verts, ugnsrostad plasternacka och halloumi och i morse tog jag ut några ”slattar” med kycklinginnerfilé och lårfilé.

Jag fräste upp kycklingen och saltade och pepprade och hade en idé om att göra en sås med bl.a. crème fraîche. Men där efter att jag hade lagt upp den stekta kycklingen i en skål så bytte matlagningen inriktning. För visst hade jag väl sett en hel påse med wok-grönsaker där längst in i frysen. Så vips, blev det en kycklingcurry wok. Superenkel dessutom och det gick på 15 minuter. Perfekt när man har hungriga barn:)

Jag är inte den som mäter upp exakt utan jag höftar lite efter bästa förmåga och smakar av ofta så måtten härnedan är ungefärliga.

piccolecoses kycklingcurry
800 g kycklingfilé (lår, bröst eller inner)
1/2 påse frysta wokgrönsaker
1 burk bambuskott
2 burkar kokosmjölk (jag använde bara den ”feta” delen och hällde av vattnet
2 msk mango chutney
2-3 msk jordnötssmör
1,5 tsk röd currypasta

gör så här:

1. Fräs kycklingen i smör eller kokosolja. Salta, peppra och häll över lite kinesisk soja. Häll sedan över kycklingen i en skål.
2. Fräs upp grönsakerna i olja. När de börjar mjukna så får kycklingen hoppa tillbaka i pannan igen.
3. Blanda i jordnötssmör och mango chutney. Rör runt så att det blir ordentligt uppblandat.
4. Häll i kokosmjölken och smaksätt med currypastan. Låt koka ihop en stund och smaka slutligen av med salt och peppar.

Servera, om du vill, med ris eller nudlar. Själv åt jag den som den var, utan något och hällde över en liten skvätt kikkoman soja. Tänk vilken skatt man fick till genom att äta sig igenom frysen:)) Detta kommer jag göra igen. Till och med äldste sonen åt med god aptit och han tyckte det var gott att man kunde känna just jordnötssmöret.

Imorgon får min utmaning upphöra. Då väntas det nämligen bli pizza här. Och alla gör sin egen favorit. Självklart tycker jag att min är den allra godaste (även om sonens med pesto också är jättegod) så det receptet bjuder jag också på framöver.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Fnulan 17 januari, 2013 at 20:48

  MUMMA vad gott, kan du laga till mig????

 • Reply Hovdamen 17 januari, 2013 at 21:19

  Jag är också så där, följer inte recepten, höftar till lite och tar vad som finns. Det blir oftast både bra o gott.

 • Reply Happyvardag 17 januari, 2013 at 21:25

  Vad festligt…..jag har kört detsamma här. Och för oss blev det en thaiCurry med cocos, sparris, broccoli, purjolök´,morotstagliatelle och tigerräkor igår. Mums det med….Lite komplettering till helgens mat, men det mesta har vi hemma. Till nästa vecka får jag nog storhandla….Kram Mia

 • Reply bia 18 januari, 2013 at 14:27

  Låter jätte gott…mums!
  Hoppas du får en mysig o bra helg!!
  Kramen från bia

 • Reply mrs Sessan 22 januari, 2013 at 20:52

  Den här grytan måste jag testa!! Jag älskar kyckling & curry curry 😀

  Lägger hela inlägget i min ”Mat Mapp” i Favoriter!!

  Kram till dig bästa

  • Reply pilotfrun 23 januari, 2013 at 08:23

   Kram till dig!

  Leave a Reply