hus och renovering, Inredning

planlösningen i bilder!!

Ja, som jag nämnde förra veckan så är nu planlösningen klar och idag var Kristian och träffade arkitekten. Det blir mer och mer verklighet det här!!! Jag har också fått arkitektens godkännande att visa ritningarna på huset så att ni kan få se hur det ska bli. Om ni har glömt hur husets planlösning ser ut för närvarande så finns det bilder här. Huset är alltså i nuläget ett tvåfamiljshus med två entréer, två trapphus och två kök. Men när det är klart så blir det såhär…..

Jag börjar med bottenvåningen.

På bottenplan kommer vårt sovrum, kök, samvaro och kontor att finnas. Vi kommer också att bygga ut ett orangeri ut mot trädgården som vi kommer att ”vinterbona” och således också kunna sitta därute året om. Jag får min walk-in closet och min käre man får sin efterlängtade ensuite. Det enda som kommer att ändras är fönstret inne i vår ensuite, det kommer att sitta på gaveln av huset istället. Hur köket ska se ut och hur stor ön ska vara har vi inte bestämt ännu utan det kommer vi att sitta med framöver.

På ovanplan så kommer det att finnas fler sovrum. 

Tre sovrum för att vara exakt, samt en ”kontorshörna”, eget allrum till barnen, stor toalett och en klädkammare. Även här så kommer vi att ändra badrummet lite. Jag är inne på att ha ett större badkar (vi har tre vattendjur) och bara en dusch istället för två.

Orangeriet kommer att ersätta den lilla utbyggnad som finns på huset i dagsläget.

Ritningen ser lite ”platt” ut men det beror bara på programmet som den är gjord i. Orangeriet kommer att byggas i samma stil som huset med gamla tegelstenar och stora spröjsade fönster.

Vad tror ni? Kan det bli bra det här?
KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply anita 4 mars, 2014 at 21:13

  KUL!! Det ser ju jattebra ut! Kram!

  • Reply Piccolecose 5 mars, 2014 at 21:19

   Ja, vi känner oss jättenöjda nu. Äntligen!!!
   Kram

 • Reply annorlunda underbara 4 mars, 2014 at 21:15

  Det där kommer ju att bli riktigt bra !!!!
  Har skickat medd på din WhatsApp.
  Kram <3

  http://www.annorlundaunderbara.com

  • Reply Piccolecose 5 mars, 2014 at 21:19

   Ja, det känns så! Kram på dig sötnos!

 • Reply Maria 4 mars, 2014 at 21:25

  Mycket fint! Ett orangeri skulle jag också vilja ha!
  Ia

  • Reply Piccolecose 5 mars, 2014 at 21:20

   Tack! Vi känner oss väldigt nöjda. Ja, ett orangeri har jag drömt om såååå länge så det känns helt fantastiskt att den drömmen nu äntligen kommer att bli verklighet.
   Kram
   Rebecca

 • Reply Helen 5 mars, 2014 at 14:33

  Ser jättefint ut! Blir avundsjuk på orangeriet! Härligt med stort kök med köksö och en lite avskild plats för läxläsning.
  Förlåt min okunnighet, men vad är ”ensuite”??

  • Reply Piccolecose 5 mars, 2014 at 21:22

   Tack Helen! Nu äntligen känns det riktigt, riktigt bra! Superbra att du frågar, ensuite är bara ett lite flashigare ord för toa som ligger i anslutning till ”master bedroom”, dvs. att man har ingång till toan från sitt sovrum.
   Kram
   Rebecca

 • Reply Ambienti 5 mars, 2014 at 16:53

  Vad roligt att få se ritningarna! Och vilket drömboende ni kommer att få!!:)
  Det ser verkligen så genomtänkt, funktionellt och tilltalande ut med såväl umgängesytor, mer delar och förvaring. Jag förstår att det har varit mycket tankar och skissande innan ni kom fram till slutresultatet, när man ser hur det såg ut på ursprungsritningarna…
  Jag måste erkänna att jag är lite avis på din walk-in-closet, men framförallt på orangeriet!! Skev precis på min blogg i morse att det är en av mina drömmar…;-)
  Lycka till och hoppas att det kommer att bli precis så fantastiskt som det ser ut!
  Kram
  Christina

  • Reply Piccolecose 5 mars, 2014 at 21:25

   ja, vi hoppas verkligen på det. Och det kändes så bra att låta någon annan titta på ritningarna som tittar på dem med helt andra ögon än vad vi gör. När man har ”chansen” att ändra ALLT så vill man ju att det blir gjort på bästa sätt. Vi har lagt åtskilliga timmars grubblerier och diskussioner på att få det precis som vi vill ha det och nu känns det helt rätt.
   Kram
   Rebecca

 • Reply Ambienti 5 mars, 2014 at 16:56

  ”…mer avskilda delar och förvaring.”
  ska det stå i min kommentar!! 🙂
  (ett ord föll bort)

 • Reply Malin - tvillingmorsan 5 mars, 2014 at 18:16

  Spännande, det kommer bli kanon bra 🙂 kram

  • Reply Piccolecose 5 mars, 2014 at 21:25

   Ja, vi håller tummarna för att det kommer att bli super!
   Kram
   Rebecca

 • Reply Sofia 5 mars, 2014 at 19:16

  Himla kul att följa detta och jag hoppas vi får se en massa bilder sen på resultatet! =)

  • Reply Piccolecose 5 mars, 2014 at 21:26

   Jag lovar!!! Ni kommer att bli bombarderade med bilder:)
   Kram
   Rebecca

 • Reply Emmy 5 mars, 2014 at 19:26

  Ser fantastiskt bra ut, perfekt planlösning för en barnfamilj. det där dxtra tv/allrummet på övervåningen känns som ett måste ju äldre barnen blir. Härligt med orangeri också!

  • Reply Piccolecose 5 mars, 2014 at 21:27

   Ja, det kände som en lösning som faktiskt håller i längden. Det är så lätt att bara tänka här och nu men jag vet hur det var i vårt förra hus med bara ett TV-rum. Nu är vi inte de som tittar så där extremt mycket men det kan ju vara skönt den där gången man faktiskt vill titta att man har förtur till TV:n. Sen så blir det ju mer plats för barnen att vara på också.
   Kram
   Rebecca

 • Reply Ingrid 6 mars, 2014 at 09:05

  Det ser kanonfint ut. Mycket karaktär i huset. Men jag skulle inte välja en köksö som enda matplats i köket. I så fall en mindre köksö för matlagning och ”hänga lite” på men ett köksbord också för frukostar och vardagsmiddagar.

  • Reply Piccolecose 6 mars, 2014 at 09:09

   Hej Ingrid! Precis så går våra tankar också! Nu kommer vi ju iofs att ha orangeriet som vinterbonat rum och där kommer vi att ha ett stort matsalsbord, men jag håller med dig, en mindre ö och plats för ett litet matbord.
   Kram
   Rebecca

  Leave a Reply