Inredning, kök

platsbyggt kök

Det är MYYYYYCKET prat om hus och renovering här hemma för tillfället. Inte så konstigt kanske med tanke på att byggarna kommer i morgon. I morgon, förstår ni????! Då ska allt i ett första skede rivas och tas ner, för att sedan byggas upp igen. Förutom planlösningen, som vi fortfarande velar lite på (för hade det kanske ändå inte varit det bästa med ett gästrum?) så är golv och kök de stora samtalsämnena.

Jag dog lilla köksdöden när jag fick se dessa kök från Byggfabriken som tillverkar kök både i sekelskiftesstil och i funkisstil. Men då jag ännu inte har drabbats av funkishysterin så lutar det mest åt sekelskiftesvarianten.

För visst är det ju både klassiskt, snyggt och så otroligt tidlöst. IKEA-kök i all ära men visst blir man helt upp över öronen lycklig när man ser kök som dessa. Men som med allt annat så är det ju en fråga om ekonomi och pengar. Så nu har jag mejlat iväg offerter till några olika kökssnickare för att kolla om det ens är lönt att spinna vidare på men visst är det enkelt att bara ryckas med. Är det förresten någon av er som har platsbyggt kök eller som kan tipsa om bra kökssnickare?

 

Sov gott!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Annelie 14 mars, 2014 at 06:30

  Kolla in Lundins kök, och Nisseby. Dessutom finns Åraslöv hyfsat nära er, men de är lite dyrare. För att pimpa ett kök med snygga luckor på billigare stommar, kan ni kolla på Järfälla lackering och Söderkök och luckor. Sedan finns Möllans snickeri i Malmö, som jag tycker ser hemskt fina ut….

  • Reply Piccolecose 15 mars, 2014 at 13:51

   Tusen tack för tips! Jag ska absolut kolla in deras hemsidor!

 • Reply Ninelin 14 mars, 2014 at 10:23

  Skulle väldigt gärna vilja byta ut mitt kök, det har nästa år 30 år på nacken, men ser fortfarande helt nytt ut.
  Det var snickare som platsbyggde, ett Kvänum kök.

  Hoppas på en bra fredag.

  Kram N

 • Reply Adela 14 mars, 2014 at 14:47

  Förstår om du funderar, sååå roligt att få planera i det nya huset och jag är övertygad om att det kommer att bli såååå snyggt!

  Kramar
  Adela

 • Reply Helén 15 mars, 2014 at 13:47

  Hej!
  Vi köpte en lägenhet i gammal stil för ca två år sedan. Lägenheten har från början bestått av två lägenheter men är sedan några år ihopslagen till en. Åraslövs snickerier har platsbyggt köket och byggt stora fina bokhyllor i hallen. När vi tittade på lägenheten gillade jag fastighetens läge, hur bfr sköttes, naturligtvis placeringen av rum men det var utan tvekan köket som fick mig på fall, pladask:) Åraslöv har en hemsida med inspirerande bilder och att få äga ett kök tillverkat på det sättet känns genuint!

  • Reply Piccolecose 18 mars, 2014 at 21:55

   Tusen tack! Jag ska genast kolla in Åraslövs hemsida. Jag förstår att köket gjorde att ni föll för köket. Ett genuint och handsnickrat kök är ju så otroligt charmigt och gör så mycket!

  Leave a Reply