LCHF, mat och hälsa, recept

Point of no return – low carb dag 2

God morgon! Vaknade med ett hål i min mage. I varje fall så kändes det så. Väldigt hungrig!!!! I går kväll var jag så sugen på något så jag trodde att jag skulle gå av. Förmodligen bara för att jag visste att jag inte ”fick” äta något av sötaktig karaktär. Därmed var jag väldigt glad att gå ner i köket för att fixa till min frukost som i dag bestod av mejeriprodukter.

När jag stod och blandade ihop lite produkter så tyckte jag att det kändes lite läbbigt och gjorde en ”blörk-min” mot min man, varpå han sa: ”det kommer aldrig att funka om du inte tycker om vad du äter. Särskilt inte som du har tänk att förändra din kosthållning för alltid”. Nåväl, efter lite mixande och trixande skickade jag ett sms till honom där jag skrev: jättegott! Det blev faktiskt helt över förväntan när jag hade blandat i allt som skulle i. Och, jag har bestämt mig…..Det tar bara ett tag att vänja sig av vid att vilja ha det där söta i munnen….

Frukost dag 2
Då jag inte är särskilt förtjust i turkisk yoghurt tipsade Åse mig om att jag kunde blanda kesella och keso och det föll mig absolut mer i smaken.

1/2 burk kesella
1/2 dl keso
3 msk vispgrädde
vaniljpulver
hallon
4 msk lchf-müsli

Jag härjade runt här hemma ordentligt igår och kände väl att jag höll på att gör lite för många saker på samma gång. Jag gjorde min egna müsli och mitt egna smör samtidigt som jag förberedde middag och försökte hålla koll på de stora barnen. De märkte nog att jag var väldigt busy eftersom de levde loppan och var inne i köket och snodde kryddor som de gjorde bus med. Märkligt med ungar, de känner verkligen av stämningen och tar varje chans till att leva om:)) Behöver inte säga mer än att det stank av curry och kryddnejlika på vår terass och på barnen också….

Müslin som jag åt till frukost hittade jag i boken LCHF för hela familjen skriven av Monique Forslund. Såhär första gången så höll jag mig strikt till receptet men här är det enkelt att lägga till och byta ut mot sådant som man gillar.

Ugn 200°
1,5 dl oskalade sesamfrön
1,5 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solosfrön
2 dl krossade valfria nötter (tex. paranötter, pinjenötter, hasselnötter och valnötter)
2 dl kokosflingor
2 tsk kanel
2 tsk vaniljpuver
1 dl olja (raps eller kokos)
1 dl vatten

Rör ihop alla ingredienserna i en bunke och låt stå i 15 min. Sprid sedan ut det på en plåt och rosta i ugnen i ca 20 minuter, eller tills den har fått fin färg. Låt svallna och häll sedan upp i en burk.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Fina Frun *TÄVLA om SKO* 2 oktober, 2012 at 10:13

  Lycka till med kosten!

 • Reply fnulan 2 oktober, 2012 at 19:21

  Hej heja dig!!! Då kör vi stenhårt, eller?

  • Reply rebecca sofie 3 oktober, 2012 at 07:06

   Tack! Just nu känns det apjobbigt eftersom jag är så otroligt trött och dåsig i kupan. Men absolut så ska vi köra stenhårt:))

 • Reply LCHF frukost 18 oktober, 2012 at 13:19

  Kesella och keso låter väldigt gott som variation till turkisk yoghurt 🙂

  • Reply rebecca sofie 19 oktober, 2012 at 18:09

   Själv är jag inte särskilt förtjust i turkisk yoghurt men keso, kesella, lite vispgrädde, vaniljpulver och lchf-müsli är toppen tycker jag:) några droppar fun-light brukar jag också ta ibland.

  Leave a Reply