hus och renovering, Inredning, sovrum

projekt barnrum – platsbyggda sängar

 

Nu är vi i full gång med att färdigställa ovanvåningen (inte för att bottenvåningen är klar ännu men snart…) och med den barnens rum.  Det här är såååå kul och när vi lekte med tanken att bygga egna sängar och jag pinnade inspo så kom vi till slut fram till att det är KLART att barnen skulle ha platsbyggda sängar!!!  Nu när vi hade möjlighet. Vi hade nämligen snedvägg i ett av barnens förra rum och den där ytan var bara så otroligt outnyttjad.

K pratar med Darius om konstruktion, och Julian och Bruno ritar på gipsskivan. Det gäller att hålla sig sysselsatt. Sängen blir till vänster och till höger blir det en palstbyggd garderob med lampa som öppnas när man öppnar dörren. I sänghörnan kommer det också att bli spottar i taket.

Vi tog i rejält och barnen kommer att få varsin 120 cm säng. Lika bra att ge dem det från början. Man kommer ju ändå dit sen ändå.

Bygget är gjort i OSB-skivor, som är en träfiberskiva som kombinerar egenskaper från spånskivor och plywood. Fast den väger inte så mycket och är lätt att arbeta med. Man gör så för att få en stabilare vägg som man kan skruva i.

Under madrassen kommer vi att regla så att man kan lägga dit en resårmadrass och under den kommer det att finnas en förvaringslåda där man kan stuva undan en massa saker.

Och den uppmärksamme kan se på bilden här nedan att ritningen till själva sängen är uppritad på väggen:)

Och när man då är som K och jag med tusen projekt och går med mycket känsla så är jag evigt tacksam för att min man är så duktig på bild och att rita. Behöver jag ens nämna att han hade högsta betyg;) Det behövs när jag går igång på en massa idéer, att man har någon som verkligen har förmågan att förverkliga dem. Den här ritningen gav han nämligen  till byggarna, ritad på en gipsskiva:) och sedan gjorde han ytterligare en på väggen precis bredvid sängen så att de kunde se hur det skulle se ut.

Fortsättning följer, nu håller jag nämligen som bäst på med att välja och bestämma mig för tapeter till ALLA sovrum.

Nu måste jag ta tag i denna dag. Bruno ska ha lunch, därefter måste vi åka tilll auktionsverket och hämta ut en möbel som jag har köpt, sen är det skolan och utvecklingssamtal med Alba…..

Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply kristin 13 oktober, 2014 at 11:29

  Så fint ni kommer få det! Bara upploppet kvar nu då 😉 ser fram emot att få följa iinredningsplanerna sen!

 • Reply Anna 13 oktober, 2014 at 18:15

  Underbart snyggt och mysigt och smart med sängarna. Så ytbesparande!
  Ligger bakom med renovering men gillar SÅ allt ni gör så jag räknar kallt med att slippa en del ångest i och med att jag kommer kunna köra ”COPY PASTE” 😉

 • Reply happyvardag 13 oktober, 2014 at 21:25

  Smart drag med sängarna, ni blir säkert inte besvikna. Garanterat inte barnen heller. Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/10/13/vattkoppebonanza/

 • Reply I mitt huvud 14 oktober, 2014 at 09:35

  Å, vad kul att få vara med och planera och komma med finurliga lösningar från start!! Ser ut att bli riktigt bra!!

 • Reply Gunnar-Fredrik 14 oktober, 2014 at 15:43

  Kommer ju bli perfekt! riktigt bra idee att använda ”döda” ytor 🙂

 • Reply Carl 16 oktober, 2014 at 11:14

  Hej Piccole 🙂

  Mitt företag kommer snart lansera våra senaste eleganta modeprodukter och göra en exklusiv förlansering till större bloggare och kändisar.

  Eftersom du bloggar och har en cool stil som passar vårt varumärke får du gärna välja ut en modell och färg som du gillar.

  Maila mig om det hade varit intressant så kan jag berätta mer och skicka bild på våra produkter

  Ha en bra dag! 😉

  Carl

 • Reply Albas rum – del I | rebecca 19 januari, 2015 at 12:32

  […] såg det ut i oktober när vi höll på som bäst med detta, och här kan ni läsa mer om hur vi har […]

 • Leave a Reply