dessert, recept

ruskigt god daimcheesecake

daimcheesecake

Ja, här kommer receptet på den underbart goda daimcheesecake som jag gjorde i går. Och vet ni vad, den smakade ännu bättre idag så ett tips är att göra den en dag innan den ska ätas så att den får gotta till sig lite.

Daimcheesecake

BOTTEN:
250 g digestivekex med choklad
130 g smör

FYLLNING:
2 blad gelatin (öka med 1/2 blad gelatin om tårtan serveras samma dag)
400 g cream cheese
1 burk (250 g) Kesella
2 dl vispad grädde
3/4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
Cirka 150 g daimkulor eller grovt krossade daimbitar

Gör så här:
1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Stöt kakorna ganska fint i en mortel eller mixa dem i en matberedare. Smält smöret, rör ner det i kaksmulorna och blanda till en smulig massa. Tryck ut smulorna i formens botten och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt en stund.

2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Rör cream cheesen smidig och blanda ner Kesellan. Använd elvisp om cream cheesen känns hård. Vispa grädden luftig tillsammans med florsocker och vaniljsocker.

3. Hetta upp mjölken i en skål i mikron eller i en liten kastrull på spisen. Ta mjölken från värmen, låt vattnet rinna av från gelatinet och låt gelatinbladen smälta helt i mjölken. Rör ner mjölkblandningen i cream cheesen. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet.

4. Strö lite daimkulor i botten av pajskalet och lägg på ett lager av smeten. Strö ordentligt med daimkulor på smeten, men spar lite till dekoration. Häll resten av smeten i skalet och jämna till toppen. Låt stå kallt och stelna i minst fyra timmar, helst över natten. Lossa försiktigt tårtan från formen och dekorera med daimkulor.

Receptet hittade jag här

Ikväll laddade jag ner en ljudbok på datorn så de ”stora” barnen fick ligga och lyssna i sina sängar. De är inne i en Sune-period så när jag hittade Sune och klantpappan så blev de överförtjusta . Tanken var egentligen att jag skulle lägga över den på min iPhone och docka på högtalaren men det ville sig inte alls så nu sitter jag här och försöker få rätt på det. Nu var det ett tag sedan jag höll på med iTunes och det har både kommit ett antal nya versioner och jag har ny dator så synkroniseringen vill sig inte alls.  Så drygt! Håll tummarna för att jag får rätt på det. //Klantmamman

KRAM

sune_och_klantpappan-anders_jacobsson-18945823-frntl

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Jess 3 september, 2013 at 19:58

    Jaha ja, det kunde man ju tro…att kakan var bättre idag än i går ;-))
    Kram vännen

  • Reply Queen of Kammebornia 3 september, 2013 at 20:09

    Hjälp vad gott!!!

  • Reply bia 3 september, 2013 at 20:51

    Men gud vad gott….nu dregglar jag, hihi….
    Ha det bra!
    Kram bia

  • Reply Välkommen Hem! 4 september, 2013 at 14:30

    Vilken mummatårta! Måste provas här hemma snart, då ska jag tänka på dig! 🙂
    Och du, angående håret så tycker jag INTE att du ska ha clips! Syns oftast att det är fejk. Har en kompis som har sånt och det ser inte så bra ut när man ser de små clipsen genom håret… Tycker att du är jättefin i din frisyr, ser naturligt och fräscht ut! Funderar på att klippa mig samma längd och mörka ner mitt lite- börjar bli trött på mitt blonda!
    KRAM och ha en fin dag raring!
    Judita

  • Reply löshår & gratis hundvalpar | pilotfrun 15 september, 2013 at 17:50

    […] var Jessica med familj här, jag hade ju LOVAT Jonas daimcheesecake (bild och recept hittar ni här) som tack för besväret med alla prylar han har hämtat ut på Hemköp i […]

  • Leave a Reply