de där dagarna som kallas livet, trädgård

secret garden

Och vår alldeles egna sådan dessutom. Som man skulle kunna bo i praktiskt taget. En underbart stor trädgård s0m kräver sitt hantverk och arbete.

garden3

 

Igår blev det idogt arbete i den, mannen och barnen fyllde igen den gamla dammen och själv så påbörjade jag operation ”se- rabatterna-igen-för-allt-ogräs”.

garden5

 

Så nu har jag en fin rabatt, med bara två blåbärsbuskar och funderar på vad jag skulle kunna plantera där. Ett ganska angenämt problem faktiskt. Någon av  er som har något bra förslag kanske?

garden1

 

Här i den lilla ”dammhörnan” fylls det igen för fullt. Tur att vi har så mycket sten och dylikt att fylla igen med. Här är en stor och fin bambubuske och bakom den en buske med röda blommor som luktar ljuvligt. Påminner om Olenader men tror inte att det är det.

garden6

 

Här är Alba-land och här härjar hon fritt. Hon kan sitta ute och leka i flera, flera timmar. Hon riktigt försvinner där bland buskar och blommor och går in i sin underbara värld full av lek och fantasier.

garden2

 

En sol- och vilhörna framför det fina blåregnet. Och trädgårdsmöblerna som vi hämtade i Karlskrona häromdagen. De har hängt med himla länge men teak är ju teak och de är väldigt sköna att ligga i.

garden4

 

Jodå, så här ser den ut. Vår secret garden. Och om allt vill sig väl så har vi lyckats tukta den ytterligare lite till innan sommaren är slut. Dock inte för mycket då vi gillar det lite bångstyriga och vilda, men aningens mer än vad det är idag.

Planerna för idag är ännu inte bestämda och vi får väl se vad vi hittar på. Inte världens roligaste väder, men vad gör väl det när man är ledig. Känns som att det får bli lite innesysslor, sen har vi minsann bestämt att vi ska göra egna nyttiga bountys till kvällsmyset och Arthur-filmen som vi ska titta på ikväll.

Kram på er!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Lina 26 juni, 2015 at 10:05

  Vilken härlig trädgård!
  Vad vill ni ha i era rabatter, ätbart?
  Hittade för ett tag sedan en rolig buske som kallas narrbuske/korvbuske och även dödmansfinger. Den får blå korvliknande frukter som är ätbara och ska smaka melon!! Det kanske vore något. Har fler tips om du vill ha. Eller får ni titta inom när ni är i krokarna nästa gång. Kram

 • Reply Marica 26 juni, 2015 at 10:31

  Lovely, helt enkelt!
  ❤️❤️❤️

 • Reply Mallansvardag 26 juni, 2015 at 15:26

  Åh vilken underbar trädgård. Älskar när det är grönt och lummigt och lite vildvuxet så där, själv har jag bara några stackars blomkrukor att ta hand om (inte mycket till trädgård här i vår radhuslänga 😄 )
  Ser fram emot att följa er sommar i trädgården.
  Kram Malin

 • Reply Kristin/onlyfemale 26 juni, 2015 at 22:10

  Vilken underbar trädgård!!

 • Reply Annika 27 juni, 2015 at 13:34

  Åh vilken ljuvlig trädgård! Lite skillnad mot vår gräsmatta här hemma 😉
  Förstår att ni njuter!!
  Ser fram emot fler bilder av både hus och trädgård.
  Trevlig helg!!

 • Reply Lotte 29 juni, 2015 at 11:17

  Vilket fint möblemang!! Å så mysigt att jobba tillsammans, hela familjen 🙂
  http://lotte4.blogspot.se

 • Reply Maja 29 juni, 2015 at 12:54

  Åh, vilken idyll! Vad fint det är. Man får ju paradiskänslor!

  Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag. Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Le Creuset till Eva Solo kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint och helt gratis. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

 • Leave a Reply