recept, sött & gott

Semmelkladdkaka

semmelkladdkaka1

Om förra årets semla var semmelwrappen så är semmelkladdkakan årets. Och namnet till trots så är den galet god, och helt ärligt är det mer en kaka än en kladdkaka. Som en knäckig kaka med smak av kardemumma och vanilj. Otroligt gott!

semmelkladdkaka2

Jag hittade ett recept här och ändrade om så tillvida att jag lade till ett ägg. Fler ägg ger godare kakor:) Tycker jag i alla fall….

SEMMELKLADDKAKA

150 g smält smör
100 g mandelmassa
3 dl socker
2,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
1 krm salt
3 ägg

+
Efter gräddningen 100 g mandelmassa
Grädde efter behag
vaniljsocker & lite vaniljpulver
florsocker

GÖR SÅ HÄR:

Blanda ihop socker, mjöl, vaniljsocker, kardemumma och salt.
Knäck i äggen och blanda runt. Riv sedan ner mandelmassa och tillsätt salt.
Smält smöret och rör om till en jämn smet.

Smöra och mjöla en form och häll i smeten. Grädda sedan kakan i 15-20 minuter i 200°
15-20 minuter i 200 grader. Kakan ska vara kladdig i mitten.

Riv lite mer mandelmassa, fast fint denna gång och häll på kakan. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker och lite vaniljpulver.
semmelkladdkaka3

Njut nu kvällen! Här vankas det gratinerad kassler med tomatsås och risoni.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply ikas 31 januari, 2016 at 17:54

    Hej
    Jag har också bakat semlekladdkaka idag. Riktigt gott!!

    • Reply Rebecca 2 februari, 2016 at 13:40

      Visst är det! Mycket godare än en semla var vårt betyg här hemma.

  • Reply NUTELLASEMLA – Rebecca Pecci 5 februari, 2016 at 12:53

    […] var många som gillade mitt recept på semmelkladdkaka, kul!! Så då tänkte jag att jag drar till med ytterligare en variant. Jag skulle ljuga om jag sa […]

  • Leave a Reply