Inredning, spanien

små citroner gula och…

…ett besök i den andalusiska bergsbyn Casarabonela som är en av nio bergsbyar i Sierra de las Nieves.

Våra svenska grannar som har en massa historia härifrån tar med mig och barnen på en massa äventyr runt omkring på Costa del Sol. Igår var vi inne i Fuengirola och firade Los Reyes Magos, som är en katolsk tradition där de tre vise männen går igenom byn med ett STORT karnevalståg och kastar godis till (och på) barnen. Helt galet!  Och idag kom de och hämtade upp barnen och mig runt lunch och sen drog vi ut på äventyr.

I dag gick så turen till den här lilla underbara pittoreska byn som ligger högt, högt uppe i bergen.

Det var en härlig väg att köra! Smala, branta backar och vägar som ledde oss upp till denna lilla by. Och på vägen körde vi förbi spanska män som red på hästar till restauranger i närheten. Jag kände det nästan som att vi åkte tillbaka i tiden. Här kom liksom män (utan hjälm då så klart) på stora, vackra hästar och red ända fram till restauranger där de ”parkerade” sina hästar. (Barnen däremot blev tyvärr åksjuka och vi tvingades ta en annan väg hem för att undvika olyckor)

Gatorna i den här lilla byn var så smala, så smala och de flesta av dem återvändsgränder. Här nere till vänster ligger den restaurang som vi åt lunch på. Härligt ställe och just idag, inte en turist så långt ögat kunde nå.

Själv jagade jag mest min lilla virvelvind,

särskilt då mellanrummen mellan ribborna i det här staketet var så breda att han kunde ta sig igenom.

och sitta stilla är inte hans melodi. Det finns liksom så mycket annat kul som man måste göra, och undersöka.

Jag känner mig så privilegierad som får uppleva dessa sakerna och få se dessa ställen. Önskar bara att Kristian hade varit med han också, men nästa gång så får han följa med.

Efter att ha ätit en massa god mat, och barnen hade sprungit runt, runt och lekt tafatt i några timmar promenerade vi upp till kyrkporten. Kyrkan var tyvärr stängd så vi kunde inte kolla inne i den men väl uppe vid ”toppen” så var utsikten än mer fantastisk.

bild lånad från turistbyrån

också denna bild är lånad från turistbyrån 

Sen begav vi oss till våra bilar och på vägen fick vi syn på dessa

som satt på ett av de vackraste träd jag någonsin sett. Och som fullkomligt svämmade över av små citroner.

och boken som Anna lånade ut till mig för 1 1/2 år sedan gjorde sig återigen påmind. Den heter Snöbollar och apelsiner. Det är ett tips om ni är sugna på att veta mer om Spanien och hur det är att leva här.  Själv var jag inte så väldigt imponerad av denna bok när jag läste den medan Anna älskade den. När jag läste den så fanns det inte på kartan att jag skulle åka till Spanien och bo här och det var faktiskt inget som jag drömde om heller men allt sedan det blev bestämt att vi skulle flytta hit så tänker jag på den där boken med jämna mellanrum.

Nu har jag bildbombat er och jag är så trött så mina ögon snart går i kors. Det tär att ta med sig barnen ut på spanska äventyr:) och andas lite äkta spansk bergsluft.

Sköt om er!

KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Lotta 7 januari, 2014 at 00:47

  Om jag får fråga så skulle jag gärna vilja veta hur ni bor? Hyr ni under tiden ni är i Funkan? Jag har tankar på att, efter sommaren 2014 eller runt där, hyra ut min lght här i Stockholm och då är det till Andalusien jag vill.
  Kanske har jag främst tänkt Marbella, som jag kärat ner mig i, men jag har förstått att hus/lghtpriserna i ex Fuengirola är något lägre och det gör ju inte ont i plånboken om man säger

  Hur fick ni tag i boende (ganska snabbt dessutom om jag fattat rätt)
  Har ni nå’n kontakt som jobbar med att förmedla hus

  Hoppas att du inte tar illa upp för att det känns för personligt
  Om du har tips eller kanske tom kontakter får du otroligt gärna använda min privata mail

  Du har en förtjusande blogg som jag följer så fort jag får tid. Jag ser mycket fram emot ”projektet i Sverige”

  • Reply Piccolecose 8 januari, 2014 at 18:49

   Hej!
   Det är absolut inga problem att ställa den här typen av frågor:)
   Vi hyr ett möblerat hus här i Funkan. Ett radhus på bara några minuters avstånd från havet. Det är en urbanisation med en gemensam pool. Rätt låg standard på själva huset, som många andra spanska hus, men fullt funktionellt. Innan vi åkte hit så funderade vi också på Marbella, men då det var fullt på svenska skolan där så fick det bli Fuengirola. Vi trivs jättebra här men vi hade nog trivts precis lika bra i Marbella. Där är det lite vackrare tycker jag och mer underhållet generellt. Men precis som du skriver så är det nog lite dyrare med boende där. OM du ska hyra bostad så ska du se upp, det finns nämligen en hel del skojare här som hyr ut hus. Om jag vore som dig så skulle jag åka ner hit och åka runt och kolla områden. På de hus och lägenheter som är för uthyrning så sitter det ofta en skylt och då är det bara att ringa det nummer som står där.
   Lycka till med letandet och hör gärna av dig igen om det är något annat jag kan hjälpa dig med.
   Kram
   Rebecca

 • Reply En Fjäder i Handen 7 januari, 2014 at 08:56

  Har ni varit i Costa de la Luz? Mellan Cadiz och Tarifa? Det är så himla fint, och jag kom att tänka på en av byarna där när jag såg dina bilder. Byn heter Vejer de la Frontera, och är så otroligt fin. En liten by med vita hus, upp på en hög kulle, med smala kullerstensgator och mycket historia. Och mysiga små butiker. Jag rekommenderar mycket varmt att bo på Casa del Califa, och äta på dess fantastiska restaurang. Det finns många bra restauranger i byn. Det lönar sig kanske att åka dit när vädret är lite varmare, så man kan åka till stranden också (typ 20 min med bil). Love it! 🙂

  • Reply Piccolecose 8 januari, 2014 at 18:43

   Hej,
   nej, denna lilla byn heter Casarabonela och den ligger cirka 45 minuter från Fuengirola. Vi har varit ute och kört mot Tarifa en gång och stannade då till på en plats (eller by) som heter Bolonia. Ett riktigt surfställe. Costa de La Luz låter mysigt och definitivt ett ställe som vi borde besöka. Tack för tipset!
   Kram
   Rebecca

 • Reply Nathalie Bencic 7 januari, 2014 at 13:15

  Åh så ljuvligt!

 • Reply Kicki Makeupartist 7 januari, 2014 at 16:17

  Jag döööör så fint!!! Underbara bilder ♥ Här är det grått och trist, byter gärna ut detta mot din miljö, kul att få drömma sig bort genom dina bilder 🙂 Kram!!

  • Reply Piccolecose 8 januari, 2014 at 18:40

   Ja, här är så otroligt fint väder!! Runt 20 grader har det varit nu nästan varje dag.
   Kram

 • Reply Lotta 8 januari, 2014 at 19:01

  Tack snälla för ditt svar

  Hls Lotta

 • Leave a Reply