Inredning, recept, sött & gott

smaskigaste (och enklaste) chokladmoussen

vi är inte direkt några gottegrisar i vår familj. Då barnen håller uppe med godis och vi vuxna inte äter godis över huvud taget (med undantag för mörk choklad) så blir det sällan att vi ”svullar” på helgerna. I går var jag dock så sugen på chokladmousse att jag höll på att gå av. Sååå länge sedan jag gjorde det nu. K tyckte nog att det var lite lustigt när jag ställde mig i köket vid 21-tiden och började smälta choklad.

Men att göra sin egen chokladmousse är bara så himla, himla gott och dessutom löjligt enkelt. Det går på bara några minuter. Så här gör jag.

Chokladmousse (2 port)
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 äggula

Gör så här:
1. Vispa grädden och smält chokladen. Jag har inte ens grejer till att smälta chokladen över vattenbad så jag smälter direkt i grytan över låg värme. Går lika bra det också! Grädden vispar jag faktiskt för hand:)
2. När chokladen är smält så häll i äggulan.
3. Vänd försiktigt ner chokladen i grädden och rör runt.
4. Häll upp i portionsformar och ställ in i kylen. Servera med en klick vispad grädde.

Igår gjorde jag den ”naturell” men rätt så ofta gör jag den med havssalt eller lakritspulver. Recept på det hittar du här. Den här moussen är med andra ord busenkel att göra och om du inte har testat att göra egen chokladmousse ännu så tycker jag absolut att du ska göra det. Själv har jag en kvar att snaska på ikväll då min förtjusning för dessa godsaker inte delas av maken.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stoffisen 11 mars, 2014 at 21:14

    oj det där såg lite extra gott ut.
    varför har jag inte en ”du” hemma hos mig som fixar sånt 🙂

    Kram
    Stoffe

  • Leave a Reply