design, Inredning

snygghylla i hallen

Fick nyhetsbrevet från Rum21 idag och såg att de hade massor med inspirationsbilder på hyllor till hallen från Essem-design, formgivna av Gunnar Bohlin.

Idag ses tydligen hyllan som en klassiker. Lite kul eftersom det i vårt nya hus finns tre stycken Essemhyllor som den förra ägaren lämnade kvar. Två stycken modell Nostalgi,  den som är på bilden här över.

För närvarande sitter det en i vardera hall (eftersom huset är spegelvänt och tvåfamiljs i nuläget), men då vi bara ska behålla den ena hallen så får vi väl hitta ett annat ställe för den andra hyllan.

I utbyggnaden sitter det också en hylla från Essem design, nämligen en Classic 100 i vitt. 

Jag tyckte att det var något bekant över dem när jag såg dem i huset men jag kände inte till designen om jag ska vara helt ärlig. Företaget Essem design är småländskt och produktionen har varit igång där sedan industritiden i Småland på 30-talet. Produkterna tillverkas i Anderstorp vilket också är lite roligt eftersom min mamma kommer därifrån. Förutom hatthyllorna tillverkar företaget också de söta krokar som man ser lite överallt, mama krokarna.

Idag sitter vi återigen med planlösningen och gnuggar geniknölarna. Den där murstocken alltså!!!! Vi får väl se vad vi bestämmer oss för. Inte lätt det här med andra ord! Sen är det så mycket annat som ska bestämmas och planeras. Jag kan ju exempelvis inte jobba kvar på mitt gamla jobb då vi byter stad etc. och då gäller det att ha planer för vad jag ska göra då. Och planer har jag ju en hel drös men det måste ju gå och sjösätta dem också. Och det är inte det enklaste när man befinner sig så långt bort. Så som sagt, en hel del huvudbry denna dag men det kommer att ordna sig till slut alltihop det vet jag.

Tisdag idag och de stora barnen har tennis på skolan. K och B har åkt dit så att jag får några minuter till att sitta med mitt. Det är välbehövliga minuter det. Nu har vi också bestämt att vi åker till Sverige några dagar nästa vecka för att fixa med lite saker.

Kanske hörs vi igen lite senare!
Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ekenäsliv 11 mars, 2014 at 19:35

  Vilket spännande projekt ni har framför er nu:)
  Allt med det nya huset!!
  Vad jobbar du med här hemma?
  Här tror jag att jag kan gå till jobbet imorgon om lilla loppan är pigg i morgon bitti med.
  Himmel så mycket det har varit på sistone. Slipper ni det där i värmen? Alla förkylningar o elände?
  Kram Anna

  • Reply Piccolecose 12 mars, 2014 at 20:57

   Ja, det är väl mycket nu kan jag nog känna:) Fast allt på ett positivt sätt. Nä, förkylningar slipper vi inte undan. Bruno är förkyld och febrig mellan varven och då åker vi också på oss en dänga.
   Kram
   Rebecca

  Leave a Reply