allt som är vackert, Inredning, sovrum, vardagsrum

sober elegans

Inredning är en av få saker som faktiskt aldrig tråkar eller tröttar ut mig. Däremot kan det tråka ut mig när det går inflation i viss inredning och man ser samma detaljer, mönster och möbler om och om och om igen. Det får mig att tänka på ett citat som jag vurmade mycket för när jag var yngre: ”vi föds som original men klär oss som kopior”. Det är väl som med allt annat, lagom är bäst. Ibland tycker jag att varenda hem på instagram och bloggar ser nästintill likadan ut, är stylade på samma sätt och med samma detaljer. Och därför var det nu härligt att ”snubbla över” Joanna och Davids nya sekelskifteslägenhet på Elle Decoration.

sober1

Jag kände direkt igen möblerna och faktum är att jag har skrivit om deras tidigare jugendlägenhet här på bloggen. Det inlägget hittar ni här.  Stilen är densamma nu med strama soffor, mörka träslag och eleganta detaljer.

sober3

Jag gillar blandningen av art deco och funkis och den här serveringsvagnen i svart och mässing hade jag inte sagt nej till. Vi har ju en svart sedan tidigare fast utan mässingsdetaljer.

sober4

En matta under sängen, en oljemålning över och en pampig växt vid sidan om. Och lite kaxigt att hänga Gino Sarfattis ljuskrona i sovrummet.

sober2sober5

Tänk att nu är det bara två dagar kvar till jullovet. I alla fall i Båstad kommun. Det är ett mycket efterlängtat lov och jag kommer att njuta som en tok av att inte passa tider och bara få komma ikapp lite. Är ni lediga något i jul?

Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mallansvardag 18 december, 2015 at 21:06

  Tänk jag tyckte precis det såg ut som hemma hos er ; ) Så stilfullt och sobert och vilka fantastiskt vackra mattor.
  Har en dröm om att göra om i sovrummet och då ska vi ha en stor mjuk matta under sängen.
  Här har barnen jullov från idag, jag jobbar nästa vecka och två dagar under mellandagarna men sen är jag ledig ända fram till skolstarten – så skönt ska det bli.
  Synd bara att vi inte får någon snö till jul.
  Önskar dig en lugn och skön helg.
  Kram Malin

  • Reply Rebecca 18 december, 2015 at 22:55

   Du är ju för söt! Tack, det var verkligen en komplimang ❤️ Ja, en tjock mjuk matta under sängen vore definitivt något. Trevlig helg!
   Kram

  Leave a Reply