Inredning, Sunday Summary

#Sunday Summary no.2

Knappt är vi framme vid höstlovet. Här har vi en vecka kvar innan det är dags, men redan så börjar julbilderna dyka upp!!! Att marmor är hett har väl knappast undgått någon, och nu dyker det upp även hos Indiska. Mina favoriter är utan tvekan dessa små marmorskålar med tillhörande skedar i mangoträ.

Ytterligare ett ”blogghem” är till salu och det är kreativa Sara ”Little Miss fix It” som säljer sin lägenhet då ett hundra år gammalt hus väntar på sina nya ägare.

Fler bilder på lägenheten finns på Saras blogg. För övrigt så tycker jag att det är så roligt att läsa Saras blogg eftersom hennes ”marsipanros” är lika gammal som min Bruno. Och sen är hon så kreativ och har alltid fullt av nya projekt på gång.

Byredo har lanserat handkrämer och min stora fundering är om de ska putta ner Aesops motstycke från tronen och ta över scenen som inredningsbranschens mest använda och plåtade handkrämsstilleben.

Snyggt paketerade (lite lika Crabtree & Evelyns fast utan färg) och jag kan tänka mig att de luktar sagolikt.

En lysande nyhet är den fantastiska serien Tribeca, influerad av 30-talets New York och formgivna av Søren Rose Studio för Menu.

Finns på Artilleriet från och med december.

Snyggaste köket under föregående vecka skymtdes utan tvekan i Daniellas blogg. Ett kök i mörkblått med marmor och läderdetaljer. Bild från Entrance.

Och om det inte vore så att jag hade långtgående planer för vårt kök så hade jag inte varit särskilt svårflirtad för detta ÄR snyggt. Desto roligare då när Daniella redan lämnat iväg sina luckor till målaren. Väntar med spänning på resultatet!

Det mest ombloggade hemmet den här veckan, för det är ju alltid ett sådant:) är utan tvekan denna etagelägenhet på Kvarnholmen i Stockholm.

Våningen (känns lite i underkant att kalla den för lägenhet:)  är till salu via Wrede Fastighetsmäkleri.

Och visst ja, den här veckan släpptes de första bilderna på det mest omtalade samarbetet mellan H&M och Alexander Wang. Och reslutatet, tja, med risk för att låta som en kvarleva från en gammal grotta så säger jag bara NEJ tack! Good lord, jag skulle inte klä mig i detta ens om jag fick betalt för det. Nu är jag inte slav under modet och jag får villigt erkänna att jag hellre köper inredning än mode men detta…. Vissa samarbeten är bra, andra riktigt riktigt bra och andra….ja döm själva!

Veckans musik i Peccis hushåll har varit ljuvliga, ljuvliga Stacey Kent.

Amerikansk jazzsångerska vars underbara musik hart hållit mig i balans var kväll den gångna veckan. Stugan börjar kännas aningen för trång nu och när man vet att något annat väntar bakom hörnet så blir det liksom aningens lite jobbigare. Så är det bara.

Kram och god natt!

 

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply stilexperten Katarina Althin 20 oktober, 2014 at 09:36

    Morning! Jättefina bilder och jag tror precis som du att krämerna från Byredo kommer att synas lite varstans. Dagen första hjärliga skratt kom när du berättade om din första känlsa för klädsamarbetet – ärlighet är så befriande! Rätt mode är inte rätt. Kram

  • Reply stilexperten Katarina Althin 20 oktober, 2014 at 09:37

    ”Rätt mode är inte alltid rätt – för alla” så skulle det ju stå. 🙂

  • Reply I mitt huvud 20 oktober, 2014 at 17:34

    Nää, det där var inget jag skulle sätta på mig heller. Då finns det annat som är snyggare!

  • Leave a Reply