de där dagarna som kallas livet, Inredning, samarbeten

Svärtan hos IKEA (sponsrad video)

IKEA har de senaste åren haft många samarbeten med designers och formgivare som blivit mycket omtyckta och populära. Nu är det dags igen, den 9:e september lanseras nämligen deras senaste samarbete Svärtan som har skapats tillsammans med formgivaren Martin Bergström.

IKEA_SVARTAN_kollektion_brickbord_flaskor-1

Svärtan innehåller precis som namnet antyder produkter med en grå, vitt och svart bas. Såhär säger formgivaren själv:

Jag hade en idé om att jag ville skapa en annan tolkning av Indien och vad landet oftast står för. I väst tänker vi på indisk design som något färgglatt, glittrigt och med väldigt mycket guld, säger Martin Bergström.

I videon här nedan berättar Martin Bergström om hur han jobbat fram kollektionen tillsammans med 25 modestudenter från National Institute of Fashion Technology i New Delhi. Kollektionen har en genuinitet och förkärleken till traditionella tekniker och naturmaterial lyser igenom.

De här kollektionerna brukar ta slut väldigt fort och på många ställen är det folk som köar för att komma åt sitt exemplar. Jag har en känsla av att det är många som kommer att hänga på låset den dag då Svärtan släpps. Själv är jag lite sugen på det fina svarta brickbordet som jag har sett på många bloggar tidigare.

Svärtan innehåller såväl textilier som trä och glas och alla fina produkter finns att beskåda på IKEAs hemsida om man inte vill vänta med att se dem till den 9:e september. En massa finheter att invänta nu i höst med andra ord ❤️

Kram

[i samarbete med IKEA]

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply