de där dagarna som kallas livet

Tegelmästarens hus

Jag blev varm långt ner i hjärteroten igår när jag fick se de bilder som fotografen och stylisten Daniella Witte  tog på vårt förra hus. Visst har jag sett bilderna förr men det är något med dem som gör dem så speciella. Huset var i och för sig alldeles, alldeles speciellt det också. Kommer ihåg när vi fann det på Hemnet K och jag. Då stod marknadsfört som ”En oas nära stan” och visst var det en oas. Det var som att tiden stannade när vi åkte dit för att titta på det och jag föll head over heels för det. Pladask. Sen att K köpte det för att överraska mig är en annan historia.

bergasa1

Vita väggar, torrollade för att få extra fin känsla. Även det här huset byggde vi om totalt, rev väggar och gjorde allt som någonsin kunde tänkas göras. Vi bröt upp golven och tog fram originalgolven vika vi vaxade med mörkbrunt Oosmovax.

bergasa2

I huset fanns även en loggia, dvs en inglasad verandavariant med ljuvliga rundade fönster. Ljuset fullkomligt strömmade in i detta hus då det var ljus från flera håll. Även här tog vi upp ett hål på den vägg som ni ser bakom matbordet och lät en finsnickare tillverka ett fönster i samma anda som de andra.

bergasa4

Eftersom huset ursprungligen bestod av två lägenheter så fanns det en bred gjuten trappa. Klinkern i hallen lade vi enligt samma modell som urspungsklinkern hade legat med en yttre ram. Alla dörrar är originaldörrar som lutats av och målats om.

bergasa3

Sovrummet i huset får jag fortfarande många frågor om och då särskilt gällande tapeterna. Men som jag har svarat de som har mejlat, jag har inte en aning om vad tapeterna heter. Jag valde dem för att jag älskade kulören typ 2006 och lade inte alls på minnet varken namn eller tillverkare. Men den där pudriga lila nyansen håller sig verkligen än i dag.

Lite speciellt är det allt med dessa bilder för bara dagen efter att Daniella hade varit på besök så började vi packa ner allt i kartonger eftersom att vårt Spanienäventyr hägrade. Fler bilder från huset finns att se på Daniellas blogg.

Kram på er & trevlig lill-lördag ❤️

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply