Inredning

The tavelvägg

Väggarna i vårt hus ekar fortfarande ganska tomma och nog för att vi har mängder med prints och tavlor, men vi har liksom varken tagit oss tid till att få upp något eller har inspirationen. Sen om jag ska vara helt ärlig så vill jag nog ha lite nytt på väggarna också.  Något som jag är sugen på att få till det är en snygg tavelvägg ovanför soffan. Precis som med prylar och stilleben så är det snyggast att samla istället för att hänga lite här och var. Det som dock är viktigt för mig är att det blir en harmonisk tavelvägg och inte för rörig. Vissa gillar det rörigt och asymmetriskt, och viss asymmetri tycker jag om men det måste som sagt vara i balans.

 

 

tavelvägg1Den här ljuvliga och harmoniska tavelväggen har duktiga Pella Hedeby skapat. Den är inte direkt symmetrisk men i och med att bilderna harmonierar med såväl möbler som med varandra så upplevs den inte det minsta rörig. Tvärtom.

tavelvägg2

Även denna vägg är Pellas verk och inte heller den upplevs rörig utan den går i samma anda som den ovan med lugna, mjuka motiv i svartvita toner.

tavelvägg4

Även denna tavelvägg som Daniella Witte har gillar jag och här blandas fotoprints med mer abstrakta prints. Den lilla möblen till höger blir som en inbäddad del i väggen då tavelväggen är uppbyggd delvis efter den. Mycket fint och kreativt.

tavelvägg6

[bild från Sköna Hem]

Det man ska tänka på när man gör sin tavelvägg är först och främst vilken känsla man vill att den ska förmedla. Ska den vara grafisk eller färgglad, symmetrisk eller asymmetrisk? Det är också viktigt att tänka på att tavelväggen ska harmoniera med övrig inredning så att den inte blir något som gör att rummet känns splittrat. En god tanke om man väljer en lite rörigare tavelvägg är att man åtminstone har två ramar med något sånär liknande motiv i. När man har valt ut sina tavlor ska man lägga alltsammans på golvet för att hitta rätta känslan i ”sin vägg”. Detta för att se hur motiven ser ut jämte varann men också för att se hur ramarna ska ligga/sitta. På pinterest finns många modeller för hur man kan skapa en tavelvägg. Möjligheterna är enorma….

tavelväg mall

Eftersom förkylningen har slagit till med full kraft och jag dessutom har lite feber så ligger jag nerbäddad med datorn och funderar på om jag inte ska ta och kolla igenom mina egna fotografier och se om jag kan framkalla några svartvita prints av dem. När jag var yngre fotade jag mycket och framkallade även bilder själv i labbet. Då tog jag några bilder (med svartvit film på den tiden) och vissa av dem blev riktigt bra. Dessvärre har jag inte full koll på vart dessa bilder har hamnat då vi har bytt hem x antal gånger under de gångna åren.

Njut av dagen och SOLEN!!!!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tavelhylla istället för tavelvägg – Rebecca Pecci 18 januari, 2016 at 17:16

    […] skrev ju för ett tag sedan om hur man skapar en tavelvägg men då jag kom på mig själv med att fastna i modeller, motiv etc så bestämde jag mig för att […]

  • Reply Tavelvägg deluxe – Rebecca Pecci 13 maj, 2016 at 08:44

    […] Om ni vill se fler exempel på snygga tavelväggar eller vad man ska tänk på så kan ni kika på detta inlägg som jag skrivit […]

  • Leave a Reply