allt som är vackert, Inredning

this is me…

FABRIKEN som är en supertrevlig ”mötesplats” för inredningsbloggare så har de i idag tema This is me. Det tycker jag är en fantastisk ide för hur man än vänder och vrider så vet man ju inte så där värst mycket om personen bakom blogginläggen. Ni vet ju det jag visar bilder på och skriver om och mina vänner känner mig som kompisen Rebecca, mina släktingar känner mig som släktingen Rebecca, mina kollegor känner mig som kollegan Rebecca och mina elever känner mig som läraren Rebecca. Men med tre ord tänkte jag nu förmedla hur jag ser på mig själv och känner mig själv, detta tillsammans med några bilder. Orden jag har valt för att beskriva mig är POSITIV, IMPULSIV och KREATIV.

POSITIV
Jag är en väldigt positiv person som har nära till skratt och tycker om att busa lite. Nu är jag lite för gammal för att hitta på några större hyss, men hade jag kunnat så hade jag nog gjort det. Barnen och jag dansar gärna loss när vi har disco i köket under tiden maten står på spisen. Och jag älskar att höra dem skratta och skratta tillsammans. Just det där med att skratta tillsammans med sina barn är något alldeles särskilt. Jag ler för det mesta och tror mycket starkt på att ”ett leende möts av ett leende”. Detta har följt mig sedan jag var barn, jag var lite favvis hos städtanterna på skolan därför att jag alltid hälsade och alltid log och det har hängt med. Varför gå omkring och sura om det absolut inte behövs?
rebecca_2

IMPULSIV
Ja, jag erkänner jag är otroligt impulsiv. Om jag kommer på något så ska det hända snabbt. Helst med en gång. Under tiden jag står och plockar ur diskmaskinen så kan jag plötsligt få en idé om någonting, då lämnar jag diskmaskinen, går iväg och gör det jag tänkte på för att sedan komma ihåg att jag bara tömde halva maskinen. Ofta så får jag också en hel del kreativa infall på kvällen. Som att möblera om i huset, eller skapa något. Och då gör jag det. Och tar mannen till hjälp.

När jag bodde hemma var det min stackars pappa som fick hjälpa mig och han var inte helt överlycklig alla gånger. Han är inte särskilt impulsiv bör tilläggas. Jag har så mycket ideer och tankar så att de knappt ryms i huvudet på mig. Jag har hoppat på att sälja kosmetikprodukter, startat företag med en kompis (för att sedan ha det vilande), och ha ett annat företag i åtanke. Jag hoppar på lite olika kurser för att jag alltid vill lära mig något nytt. Och de fullföljer jag:)

Jag älskar att lära mig nya saker och jag kan lätt spendera några timmar (om tiden tillåter vill säga) med att läsa om css-koder.

Just nu går jag en fotokurs som är grymt inspirerande. Jag får också plötsliga infall om att måla om möbler vilket nästan alltid blir bra (som soffan på bilden nedan) och sy saker fast jag egentligen inte är särskilt duktig på att sy. Dock är jag grymt envis, vilket har resulterat i både snygga kuddfodral och 1700-tals gardiner samt en och annan tomte.
kökssoffa

Det här med impulsiviteten resulterar också i ett och annat felköp genom klickningar på nätet. Och jag har ganska många gånger fått returnera saker som jag har köpt. Fast detta gäller såklart nästan bara kläder. När det gäller inredning så gör jag inte så många felköp, ett och annat impulsköp men inget sådär som jag har ångrat. Här kan jag vara lite tvärtemot och faktiskt samla ihop pengar för att kunna köpa mig en fin lampa.

KREATIV
Nu snuddade jag ju lite vid just den här biten i stycket ovan. Jag älskar att skapa och att ta mig an olika projekt. Vissa projekt fullföljer jag, andra kommer jag inte så långt med. Jag började med keramik för några år sedan och det är något av det bästa som jag har gjort. Att spendera tid i verkstaden är ren och skär lycka för mig. Och nu när jag har lärt mig att dreja då kan jag försvinna bort framför drejskivan i flera timmar. Att se föremål växa fram sådär på skivan framför ens ögen är en sådan wow-upplevelse så att det bara smäller om det. Att hålla på med keramik ger mig så otroligt mycket energi och välbefinnande och nu när jag har varit hemma med bebis så är detta något som jag har saknat så otrooligt mycket. Men nu när lilleman har börjat få gröt och annan mat så ska jag faktiskt smita in en kväll till stan snart. keramik_2

På bilden är några av de ”alster” som jag har skapat, en kavlad skål med spetskant, en drejad skål, ett litet hjärta och två sushi-tallrikar. Jag är en riktig keramikamatör men jag har intresset och glöden. Nu när jag inte har kunnat hålla på med keramiken så har jag istället förkovrat mig i min kamera efter ett uppehåll på nästan 15 år. Saken är faktiskt den att jag sökte en fotografutbildning i London för 14 år sedan och KOM IN. Men tackade nej. Så nu tar jag igen det med råge.

Jag älskar saker som är vackra och som ni ser på bilderna som jag lägger ut här på bloggen så är jag extremt intresserad av heminredning och jag älskar att fixa och trixa här hemma. Jag kan lätt möblera om i fönstren i alldeles för långa stunder. Det viktiga för mig är nämligen att få fram den där rätta känslan. Känslan som jag är ute efter när jag sätter igång. Jag läser också tusen gånger hellre inredningstidningar än modetidningar (även om jag kanske hade behövt;)

Mycket av min tid för tillfället går åt till barnen och för sex månader sedan så fick vi en liten i vår familj. Den lilla lyckan som vi kallar honom ibland. Bruno. Som om till världen i en operationssal och flyttade in i våra hjärtan alldeles omedelbart. Han upptar väldigt mycket av min tid. Och de andras också för den delen:)) Han har världens finaste syskon som månar om honom och leker med honom. De andra barnen har bott i våra hjärtan i 6 och 7 år och våra stora lyckor.
vacker-bruno

En annan sak, och en sista sak om mig som jag tycker säger väldigt mycket om mig är att jag älskar att bada. Det är verkligen något alldeles särskilt att med en ansiktsmask sjunka ner i ett badkar fullt med hett hett vatten, lite skumbad eller någon lyxig olja och bara liga där och känna hur all stress och alla måsten försvinner för en liten tid.
bada_2
Jag har en sån där liten må-bra korg vid mitt badkar fullt av produkter som jag gillar. För närvarande finns där favoritskummet från Benefit, ansiktsmask från Dermalogica och sagolik tvål från L:a Bruket. Det är också en sak som är lite typiskt för mig, jag älskar lyxiga krämer, vackra förpackningar och förföriska dofter. Jag kan ju tillägga att jag är ganska liten också om det är någon som undrar, petit är väl inte riktigt rätt ord för att beskriva mig men jag är 1, 62 cm lång och har nu nästan återgått till den storlek som min kroppshydda befanns sig på innan graviditeten viken är i runda slängor ca xs-s och strl 26 i jeans (vilket dock innebär att mina snyggjeans från circle of trust inte sitter särskilt snyggt längre då de har blivit för stora). Jippi! Jag har långt hår som jag ofta slarvar med att borsta och helst sätter upp i en knorr eller munk, jag köper hårvårdsprodukter som jag aldrig använder och i smyg så drömmer jag om att göra en hårförlängning.

Så, detta är jag men vilka är ni? Kan inte ni också haka på detta och skriva om er själva i era bloggar om ni har någon? Det vore så kul!
Önskar er en fantastisk dag! Och tro mig, VÅREN ÄR PÅ VÄG ❤

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jess 21 februari, 2013 at 12:15

  Helt underbart roligt att få läsa..Jag kan skriva under på glad och impulsiv. Det där med att skapa..njae…då måste det gå jäkligt fort för jag lider av extremt dåligt tålamod. Och sy…det gör mannen. Jag är lite ”okvinnlig” vad gäller just sy, skapa/kreativitet, detaljer….Mannen är den som kan säga; såg du att de hade en ny tavla eller nya gardiner…jag gapar oftast som en fågelholk…..har jag inte sett…….. Kram min fina vän. Tack för ditt mail:-)
  Kram Jess

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Svensk Matfrossa

 • Reply Stoffisen 21 februari, 2013 at 20:03

  Vilken underbar läsning!
  Vad roligt detta inlägg var! Det kändes som att läsa en bok.
  Jag skulle stulit denna idé om jag orkat, men just nu har jag spa härhemma och inget får störa, inte ens gedigna listor 🙂

  Stor kram och grattis till att Gula änkan fick hälsa på er idag 🙂
  Stoffe

 • Reply Happyvardag 22 februari, 2013 at 07:22

  Åh kul….kändes som jag lärde känna dig ännu lite bättre. Jag hakar nog på under helgen….Kram Mia

 • Reply Tina 22 februari, 2013 at 08:26

  Vilket härligt inlägg, så kul att få läsa lite mer om personen bakom bloggen. Känner igen mig i mycket….Ha en härlig fredag. Kramisar Tina

 • Reply Nina 11 mars, 2013 at 18:24

  Men. Åh.
  Vilka fantastiska sushitallrikar!!

  • Reply pilotfrun 11 mars, 2013 at 19:48

   Tack så mycket! Egen design:) Så mycket roligare att äta på än plasttallrikarna.

   • Reply Nina 11 mars, 2013 at 20:55

    De absolut snyggaste jag sett. Finns de att köpa? Beställa?

    • Reply pilotfrun 12 mars, 2013 at 20:29

     Tack, vad glad jag blir:) Nej, de finns inte att köpa eller beställa. De är handgjorda av mig:) Det vore kanske en framtida ide att börja producera sushitallrikar.
     Kram

  Leave a Reply