design, hus och renovering, Inredning

vackert i Bromma, boktips och en ändring

I den gamla 20-tals villan inreds det med smakfull elegans och med en hänsyn till tidens arkitektur och stil. Det är vitt och svart, med inslag av mässing och pastell. Riktigt fin tycker jag och känner att jag hade trivts oerhört i det här huset. Ljuset är så viktigt för boendet och här är det en massa fönster, och ljusinsläpp från olika håll vilket gör så mycket för helheten.

[bilder från Alcro]

Vad gäller ljus och ljuslinsläpp så kom vi på K och jag häromdagen, när vi satt med elritningarna, att vi nog faktiskt skulle ha en terassdörr inne i vårt badrum. Alltså det badrum som kommer att ligga i anslutning till vårt sovrum. Dels för att det annars kommer att bli ganska mörkt (sovrummet, garderoben och toan ligger liksom på rad), och dels för att det är så makalöst fint att ha en spröjsad dubbeldörr på toan. Daniella stylade och fotade ett tokfint badrum med just spröjsad dörr som känns väldigt inspirerande.

[foto Daniella Witte]

Så idag ringde vi byggaren, som vid detta laget är rätt så van vid att vi ändrar oss i tid och otid. Bara planlösningen på bottenvåningen har nog ändrats minst tre gånger under resans gång och en gång på ovanvåningen. Men, men vi vill ju verkligen att det ska bli så bra som möjligt.

På tal om något helt annat så läser jag förresten återigen en bok av Marianne Fredriksson, Blindgång heter den och den är bara helt magisk. Om ni inte har läst den så tycker jag definitivt att ni ska göra det. Jag hittade mitt ex i svärmors bokhylla för många år, tog hem den och sen blev den liggande, tills nu.

”Gode Gud – viskade människorna i församlingen i Östmora kyrka i skräck när de såg två barn sakta lyfta mot taket – måtte de inte slås sönder mot muren. Spontant klädde de sin häpenhet i konkreta ord av gripbar oro. De Såg taket lyftas av en vind och kände hur en tjutande storm drog genom rummet och drev ut kyrkplikten.”

Handlingen i den här boken utspelar sig i gränslandet och det är det som gör den så himla spännande och fascinerande. Behöver jag ens nämna att Paulo Coelho är en av mina favoritförfattare;)

Kram!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Malin 18 maj, 2014 at 17:13

    Hej, jag undrar vad det är för ncskoder på de turkosaktiga väggfärgerna, både den i trappan och den andra. Har försökt hitta dessa bilder på alcros sida, men inte hittat dem!

  • Leave a Reply