DIY/crafts, Inredning

Välkomna! Stig på!

20130121-204455.jpg

Här hemma fixas det för fullt inför den stora dagen. Dagen när de ska komma och fota. Eller de och de, det är en fotograf som kommer. Men det är en hel del som ska fixas i ordning för att få den där slutfinishen. Fixelifix med andra ord. I går tog jag mig an lilla hallen och tänkte tipsa om hur man kan förvandla en trött och tråkig lampa.

20130121-205409.jpg
Köp en lampa på loppis eller second hand. Ta bort skärmen och sätt på en glaskupa med en ledlampa i. Såna finns att hitta på exempelvis Rusta till en billig peng. Om ni tycker att det blir för ”naket” så kan ni ju strippa skärmen på tyg (för oftast medföljer en stor gammal fin skärm) så att man bara ser metallbågarna och sätta på den över.

I vår hall har vi lagt klinker med vattenburen golvvärme under och det rekommenderar jag alla att göra. Det är verkligen perfekt när man lever i ett land där det ofta är blött av snö eller regn. Barnens skor (och våra också:) torkar på ett kick.

Visst var det väl förresten lite ljusare idag? Det märks helt klart att det har vänt nu. Helt underbart! Januari tycker jag annars är den allra jobbigaste månaden.

Såhär års vill jag omge mig med och njuta av tulpaner så mycket det bara går. Tydligen var det visst något jippo förra veckan, tulpanens dag??? Aldrig hört talas om det ännu. Har ni? Men det är klart, om ägget har en egen dag så ska väl tulpanerna också ha det:)

20130121-210731.jpg
Hittade en helt ljuvlig rosa nyans på vårt lokala Willys häromdagen och håller tummarna för att de har kvar hela veckan. De passade perfekt i vårt vardagsrum!

Nej, nu har lilla hjärtat somnat och jag ska upp och hjälpa mannen att fixa:)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply mrs Sessan 22 januari, 2013 at 20:57

  Vilken fräsch hall, helt i min stil. Lamp tipset var ju heller inte dumt, kanske jag skall jaga en gammal stå lampa nu 😉

  Men du, jag har missat -Vad/varför fota? *Jätte jätte nyfiken*

  Puss bästa & TACK för mail idag, har inte hunnit ta tag i dom än men såg att det var ännu mera njutbart 🙂 *Tacksam*

  • Reply pilotfrun 23 januari, 2013 at 08:24

   Ut och jaga:) Det blev superfint!
   Kram

 • Reply Annalena 23 januari, 2013 at 18:47

  Visst är det skönt att det är ljusare! Det var t o m ljust när jag hämtade Mr T vid 16-tiden idag! Kan tala om att de bästa och finaste tulpaner jag köpt har varit på Willys eller faktiskt Netto! Grattis till vinsten! Kram!

  • Reply pilotfrun 24 januari, 2013 at 17:37

   Tack! Ja visst har Willys grymma tulpaner. Netto har jag aldrig köpt på. Tack för tipset! Det var förresten en väldigt nöjd liten tjej som kom hem idag.
   Kram

 • Reply Annalena 24 januari, 2013 at 18:52

  Det var bara trevligt att ha henne här! Både hunden och hon lugnade sig 🙂 Dom va så söta när jag hämtade och gick och höll om varandra hela vägen till bilen! Albas kommentar om Tintin och hur söt och snäll han är var helt underbar! 🙂

 • Leave a Reply