fotografering, hus och renovering, Inredning, kök, matrum, möbler, vardagsrum

vardagsrum och kök på Bergåsa

Faktiskt är det så att det är lite kul att kolla igenom gamla bilder från vårt förra hus. Jag njuter faktiskt av att titta på dem. Det var en sån otroligt härlig känsla och atmosfär i det där huset. Jag hoppas verkligen att vi kan få till något liknande i vårt nya hus. Vi kommer att köra lite samma stil i det nya vad gäller väggarna på bottenvåningen fast nu så tar vi steget fullt ut och kalkar dem, istället för ”torrrolla” som vi gjorde på Bergåsa. Stolarna vid matbordet är Carl Malmstens Lilla Åland,  bordet är tillverkat av en lokal snickare efter våra ritningar och gjort i massiv wenge, soffan är en Howardsoffa från Mio, soffbordet är från IKEA, Stockholms kollektionen fast det har nu fått en ny ägare. Fåtöljerna är från  Fogia  och modellen heter Lukas. Vägglamporna är köpta i Italien, den trearmade lampan kommer från min farmors föräldrahem (jag har bara sytt nya lampskärmar), vit lampa på skänken Flower Pot från Werner Panton och i fönstret skymtar Miss K från italienska agenturen Flos.

Och sen några bilder från kök/matrumsdelen.

Köket kom från HTH och vi valde att blanda två olika sorters bänkskivor, en i svart granit och en i massivt trä.

Den stora gasspisen kommer från Siemens och har man en gång haft en gasspis så vill man inte gärna vara utan:) Så självklart kör vi på gas även i det nya huset.

Sen var det ju så att vi hade två vardagsrum, ett med TV och ett utan. Vilket passade oss perfekt. Vi är nämligen inte sådana som möblerar ett rum efter en TV utan låter resten styra och sen får TV:n hamna där den hamnar. 

Så, nu kom det en hel radda med bilder…… Och jag ser så mycket fram emot att få packa upp alla grejer på nytt och låta dem få nya platser. Sen har jag såklart tröttnat på vissa möbler och saker så jag får väl köra lite loppis sen.

Ha en fin dag så hörs vi kanske igen lite senare!
Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Ann-Sofie 22 maj, 2014 at 11:39

  Men åhhh vad fint! Ser ut som ett inredningsmagasin, du hade behövt komma hem till mig och hjälpa mig ser jag:)

  Kram

 • Reply Home2tiny 22 maj, 2014 at 17:19

  Ett underbart hem o det ska bli så spännande att få följa med i ert nya hus o se hur du inreder det. Kramisar Tina

 • Reply Ulle 22 maj, 2014 at 19:22

  Gud va fint!! Du får gärna komma hem till mig också o inreda lite:) tycker barnens rum är svåra o inreda med alla leksaker mm har du bilder på deras rum också?;) kram

 • Reply happyvardag 22 maj, 2014 at 21:00

  Sån himla go stilkänsla du har vännen….Wow! Körde förbi huset på Bergåsa idag och tänkte extra mycket på dig.
  Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/05/22/skolcool-word-pa-det/

 • Reply Vitae Stilo 23 maj, 2014 at 13:07

  Vilket fantastiskt hus du hade! Vad roligt att få inreda på nytt.. När får ni flytta in?

  Kolla in min blogg idag…

  Kram
  Helen

 • Leave a Reply