vardagsrum, vintage

vardagsrum

Förmodligen det rum som har synts allra minst här. Det är också det rum som vi har varit har känt oss mest missnöjda med. Men ibland måste man se utanför boxen och prova på andra möjligheter än de som tycktes givna från början. Och faktum är att det blev jackpott här hemma i torsdags kväll.

Pialampan åkte ut från sovrummet och in i salongen. Varför hamnade den inte där från början kan man ju fråga sig? TV-bänken fick byta vägg med soffan och fåtöljen fick flytta ut i rummet. Kohuden åkte fram och med ens så kändes rummet betydligt mysigare.

En annan bonus är ju att man nu ser den öppna spisen från soffan också. Den  är gjord så att man ska se den både från köket och från vardagsrummet och nu får vi alltså än bättre sikt.

Soffan kommer från Mio, kudden till vänster kommer från Tell me more och den till höger är inköpt på Mairo i Ronneby för en herrans massa år sedan. Lampan är second hand fynd (och tur är det för den åker i golvet titt som tätt) och borden kommer från mannens föräldrahem.

Bakom dubbeldörrarna som tills vidare får vara stängda är det för tillfället lite oreda, men det ska snart bli arbetsrum. Work in progress så att säga.

I dag har vi en relativt hektisk dag framför oss med diverse aktiviteter. Lär inte få många ”döa” stunder över. Tack och lov är lunchen redan fixad, barnen och jag gjorde nämligen pizza igår.

Kram

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Tess 22 mars, 2015 at 07:29

  Hur fint som helst!! Ett hem växer ju fram och ibland dröjer det lite innan det liksom ”sätter sig”. Men visst är det märkligt hur man kan irritera sig på ett rum under en period – men så plötsligt kommer man på vad som måste göras och så ”vips” blir det bra! Härligt!

 • Reply Mallansvardag 22 mars, 2015 at 09:48

  Så himla fint! Något som fascinerar mig med ert hem är hur bra ni lyckas blanda det nya med det gamla. Allt harmoniserar så fantastiskt bra. Älskar att se hur det växer fram ❤️
  Kram Malin

 • Reply mittdittovitt 22 mars, 2015 at 13:14

  Superfint! Blev ju jätte bra med ommöbleringen.

  Ha en fin dag!

 • Reply Camilla 22 mars, 2015 at 19:48

  Vilket härligt vardagsrum, charmigt och luftigt!! Och era dörrar, har aldrig sett finare!!

  Mvh Camilla

 • Reply Ljuva Magnolia 22 mars, 2015 at 20:56

  Ljuset Rebecca, ljuuuuset!! Helt galet, och så himla fint med ommöbleringen, jag orkar inte..

  Kram!

 • Leave a Reply