de där dagarna som kallas livet, livet i familjen, recept

Världens bästa fusktårta

20120903-093356.jpg

I går fyllde världens bästa Julian 7 år. Farfar kom på besök från Rom och stannade över helgen och farbror kom upp från Malmö för att vara med och fira älsklingen men också för att välkomna Bruno. Julian var så spänd att han knappt kunde somna i lördags kväll och vaknade och kom in till oss flera gånger under söndagsmorgonen för att se om det var dags för oss att komma in och sjunga än ( han började komma redan 4:45:)

Han fick så många fina paket och nästan allt han hade önskat sig. Han är fortfarande inne i värsta Star Wars perioden så det blev några vassa lego skepp, men också några spel till vårt nya Playstation 3 och en bok. Spelen han hade önskat sig var Lego Star Wars (what else), Skylanders och Fifa 12. Vid ett tillfälle frågade han Kristian om det verkligen var på riktigt att han hade fått alla presenterna eller om han bara hade drömt allting. Gullunge ❤

Julian var helnöjd med sina presenter och även Alba fick två fina presenter av sin farfar och farbror.

Även Bruno fick vara med och titta på Bolibompa en stund, dagen till ära:)


Till kalaset senare på eftermiddagen kom även kusinerna, min syster med sambo, mormor och morfar samt min 90-åriga farmor Kerstin (som är farmor Kerstin med alla, barnbarn som barnbarnsbarn)

Med en nyfödd i huset och mal, löss och kejsarsnitt på det (vilket i alla fall gör mig långsammare) är det inte lika lätt att hinna med allt som man i vanliga fall hinner med. Då är det bra när man kan fuska till en snygg tårta, för det bär emot att köpa när man på ett enkelt och billigt sätt kan få till värsta grymma Prinsesstårtan (eller operatårta som jag tror att det egentligen heter när man har i sylt?? Men fy bövelen för att inte ha sylt i tårtan, provade det en gång när vi beställde och det var kräkvarning på den, så mäktig att den knappt gick att äta)

Till världens bästa fusktårta behöver du:
– köpta sockerkaksbottnar
– hallonsylt
– snabb marsan
– vispgrädde
– ett grönt eller rosa marsipanlock
– marsipanrosor

Gör så här:
1. Börja med att blanda ihop marsankräm och vispa grädden ganska styv.
2. Lägg upp den första bottnen på ett stort fat och bred ut ett tjockt lager marsankräm.
3. Lägg sedan på den andra bottnen och bred ut hallon sylt på den.
4. Nu tar du och lägger på den översta delen av sockerkakan och smetar ut den vispade grädden. Lägg den gärna så att det blir som en kulle från mitten och ner för då får tårtan en fin form.
5. Rulla ut det färdiga locket och skär ett snitt i varje kant. Lägg det sedan över tårtan och vik in kanterna under botten.
6. Slutligen, dekorera tårtan med marsipanrosor och sikta över lite florsocker.

Busenkelt, visst är det??!! I vanliga fall brukar jag vara mycket mer genuin i mina tårtbak men just nu när tid är en bristvara är det här det absolut bästa sättet:) Istället för att lägga tid på tårtan så lade jag den i detta fallet på cupcakes. Julian kollade nämligen igenom boken ”a piece of cake” och fastnade helt för dessa ljuvliga små bakelser med färgglad topping på. Denna gång valde jag dock att inte följa Leilas recept eftersom det verkar gå troll i allt jag gör därifrån. Inget, och då menar jag det bokstavligen, har någonsin blivit varken bra eller gott då jag har följt dessa recept. Sorry Leila, du är säkert helt grym och jag tycker att både du, ditt kök och dina bilder är helläckra men recepten funkar inte för mig:(

Nej, denna gången valde jag ett recept från bloggen sockerrus där tvåbarnsmamman Linda delar med sig av sina topprecept. Denna blogg kommer jag definitivt att besöka fler gånger då dessa cupcakes definitivt var helt smashing! Vaniljcupcakes med marshmallowfluff, recept på dem hittar ni här

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mia Bark 3 september, 2012 at 18:02

    Vilken underbar tårta och cupcakes. Så imponerad att du bara orkade få ihop ett kalas sådär mitt i allt. Du är fantastisk! Grattis till fina JUlian och hoppas ni får ne helt ljuvlig höst nu…..
    Kram Mia

  • Leave a Reply