Gran Canaria

Vegueta – en historisk stadsdel

Innan vi åkte till Gran Canaria visste jag helt ärligt inte särskilt mycket om stället. Mina charterresor är lätt räknade. Jag har varit på charter en gång, och då var jag 33 och åkte till Cypern. Dessförinnan bodde jag så mycket utomlands så mina semestrar förutom weekends till Paris, Bryssel och Scottland bestod mest i att åka hem till Sverige. Vi har försökt att se en hel del sen vi kom hit men jag känner att jag har mer kvar att upptäcka. När pappa var här förra omgången så åkte han och jag in till Las Palmas, promenerade på Las Canteras och åkte till den gamla stadsdelen Vegueta.

Vegueta2

vegueta1

Här finns små mysiga gränder och historiska byggnader. Under 1400-talet så utvecklades Vegueta till kärnan i Las Palmas.

Vegueta3

Här finns också den pampiga katedralen Santa Ana som dock (enligt mig) hade behövt sig en liten tvätt.

Vegueta4

Det var svårt att få en bild utan en massa bilar. De var nämligen i full gång med att förbereda för den årliga karnevalen när vi var där. Om ni titta noga på bilden så kan ni se att det är människor uppe i det högra tornet på katedralen. För  1 euro kan man nämligen ta hissen upp. Sen tillkommer det några trappor för att komma allra högst upp men det var det väl värt den där euron vill jag lova.

Vegueta8

Vegueta5

Är det inte helt magiskt så säg! Små hus i olika färger byggda liksom uppå varandra.

Vegueta7

Vegueta6

Det ser verkligen ut som ett motiv för ett pussel eller ett vykort.

Vegueta9

Min pappa har varit på Gran Canaria många gånger och känner till en hel del ställen vilket är bra. Nu var det ett tag sedan han var här men nu kommer han snart igen. Han ska vara ”nanny” här när jag åker hem till Sverige.

Kram ❤️
/Rebecca

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply