Inredning

VILLAGE – i ny skrud

Alla minns vi väl butikskedjan VILLAGE som verkade finnas i var och varannan stad, liten som stor för några år sedan. Själv bekantade jag mig med den när jag läste på universitet i Växjö och ofta  brukade strosa runt på stan i väntan på tåget. Då var det fokus på skandinavisk form och Serholt var väl ett av deras största märken om jag inte missminner mig. Sen lades butikerna ner en efter en och 2014 köptes de upp av On interiör som  nu äntligen visar det nya konceptet för VILLAGE.

village3

village5

village7

Den nya kollektionen är framtagen med fokus på hållbarhet och naturprodukter.  Dessutom ingår  en rad ekologiska kroppsprodukter som är framtagna i Sverige i det nya sortimentet.

village4

 

village8

village2

 

Kollektionen innehåller även en hel del produkter i läder (svenskt, garvat vegetabiliskt läder) och bland leverantörerna finns Tärnsjö Garveri som arbetar enbart med vegetabiliskt garvat läder från svenska djur och Ekelund Weavers som har en av världens mest miljöanpassade textila produktionsanläggningar.

village9

village6

Färgskalan går i dova toner och det är svart, brunt och grått som dominerar. Riktigt genuint hantverk och oj vilken pånyttfödelse för VILLAGE. Det här följer definitiv trenden för 2016 där mycket av fokus nu ligger på just miljötänk, hållbarhet  och naturliga material. Läder blir ju definitiv bara snyggare med åren och det där förklädet är ju to die for! Kan bara föreställa mig vilken ljuvlig patina det kommer att ha om några år. [Tipstack till Trendspanarna!]

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply