TÄVLING

VINN ditt eget ex av ”Att gå i ettan”

Nu är det ju som så att jag faktiskt råkar ha två exemplar av boken som jag nämnde i föregående inlägg. Därför har nu en av er chans att vinna ett eget exemplar av boken ”Att gå i ettan”.  

Omslag JPEG

”En ny undersökning visar att hela 97% av lärarna i årskurs ett anser att föräldrar saknar tillräcklig insikt om vad som krävs av barnen för att nå kunskapskraven i alla ämnen. Nu släpper läromedelsförlaget Majema Att gå i ettan i serien Hej skolan! – en handbok för föräldrar med barn som går i, eller ska börja första klass.   

I början av augusti släpper läromedelsförlaget Majema boken Att gå i ettan, som tar upp hur det är att vara sju år och vad som händer i första klass. Huvudförfattaren till boken, Katarina Hedensjö från Majemaförlaget, är själv före detta lärare och har skrivit boken som ett svar på de frågor hon fått av föräldrar genom åren – men också till lärarkollegor som efterfrågat större insikt hos just föräldrarna.

Boken att gå i ettan är uppdelad i två delar; en med konkreta och användbara tips och en som tar upp vad en förstaklassare får lära sig i skolan idag, vilka krav som ställs på barnet och vad föräldern kan göra för att underlätta och stötta. Till boken finns också övningshäften i svenska och matematik. 

Så, vad krävs då för att delta? Det är easy peasy. Det enda du behöver göra är att lämna en motivering i kommentarsfältet här nedan till varför just du ska vinna. Så, passa på nu att tävla, vare sig du vill ha den själv, ge till  barnen, eller till en vän!

LYCKA TILL!

Tävlingen sker i samarbete med MAJEMA förlag och avslutas på lördag den 3:e augusti vid midnatt!

Tävlingen är avslutad och vinnaren har blivit meddelad.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Sofia 31 juli, 2013 at 16:20

  Hej!
  Jag skulle vilja vinna boken av just den anledningen du själv nämnt i dina inlägg!
  Har en ”stor” kille som om några veckor börjar i ettan och det skulle vara både bra och skönt att ha större förståelse för både hans skolgång men även hans utveckling och vad som händer och sker i knopp och kropp!!
  Så nu håller jag mina tummar!!
  Kram från Halmstad

 • Reply Anna 31 juli, 2013 at 20:08

  Hej!
  Har en kille som just gått ut ettan! Oroar mig ständigt för att vi och lärarna inte stöttar tillräckligt! Önskar mig en större inblick i skolvärlden för att veta vad vi kan begära av lärare och givetvis vad vi själva kan bidra med.
  Tack för en inspirerande blogg!

 • Reply Frida 31 juli, 2013 at 21:12

  Hej!
  Jag är som du intresserad av inredning men det är inte min anledning för att jag vill vinna boken. Jag vill vinna boken av den anledning att jag är mamma till 3 härliga flickor, en som ska börja i ettan och tvillingtjejer som ska börja i förskoleklass men också av den anledningen att jag är och har jobbat som lärare i 19 år, det vore kul och se om det som står stämmer och kanske jag också kommer att kunna rekommendera den till föräldrar i den klass som jag blir fröken i nu i höst, blivande årskurs 2.
  Trevlig blogg du har! Kommer att titta in här flera gånger!!
  Önskar dig en fortsatt och där du är, lång sommar!
  Hälsningar Frida
  http://www.saltostil.se

 • Reply Malin 1 augusti, 2013 at 08:19

  Oj vilken bra bok , har sökt efter liknande böcker men inte funnit någon, min lille kille, ja han var vist inte så liten längre, blir förstakickare till hösten. Finns ju en hel del funderingar hos både honom och hos oss föräldrar. Skulle vara toppen att vinna en då.
  Kram Malin

 • Reply Sussi Johansson 1 augusti, 2013 at 12:37

  Hej!

  Jag skulle gärna vilja vinna boken därför att:
  Har tre grabbar där den minsta (sladdisen) nu ska börja skolan. Vore toppen bra om man får lite tips på vad man kan göra rätt redan från starten! Dom stora är det ju redan försent för 😉 Nej så illa är det nog inte men det vore kul med tips och nya tankar. Blir lätt att den minsta bara hänger med!

  Tack för en härlig blogg med skön mix!

  Kram Sussi

 • Reply Sandra 1 augusti, 2013 at 19:31

  Jag vill gärna vinna boken! B

 • Reply Sandra 1 augusti, 2013 at 19:33

  Råkade skicka lite tidigt! Jag vill vinna boken för att jag själv snart har en första klassare här hemma men också snart ”färdig” lärare. Jag har bara en termin kvar och skulle gärna läsa denna bok. Känner att en sådan här bok saknas i vår vanliga kurslitteratur.

 • Reply Petra 1 augusti, 2013 at 19:58

  Åh vilken bra idé att skriva en sån bok! Upplever att lärare idag har så dåligt med tid att hinna med att informera föräldrar inte hinns med. Att ringa efter skol/arbetstid har jag inte hjärta till så det vore super att få läsa boken!

 • Reply Jannica 1 augusti, 2013 at 20:34

  Den har jag missat! Men skulle gärna läsa den, både i egenskap av mamma och fröken i år 1 nu i höst. Kanske något att rekommendera mina blivande elevers föräldrar också?

  Kram till dig!

 • Reply Malin 1 augusti, 2013 at 22:47

  Hej!

  Min son börjar ettan i höst och den här boken skulle vara en jättebra grej att ha för att förbereda oss lite på vad som väntar!

 • Reply Helena i Uppsala 2 augusti, 2013 at 13:44

  Min nyfunna gubbvän har två små barnbarn som snart börjar skolan. Det gäller att hänga med i utvecklingen nu när jag fått bonusbarnbarn.

 • Leave a Reply