mat, vintips

Vintips & canapéer

bild1_periquita

(inlägget är i samarbete med The Wineagency)

Tänk att det är måndag igen! Det har verkligen varit en sån mysig helg,  trots att barnen och jag varit själva. Lugn och skön och inte för många måsten och inte så mycket bråk och gnabb utan precis så som vi gillar det. Visst lite taxi fram och tillbaka har det blivit men det hör ju bara till. 

I lördags eftermiddag så kom min kompis Martina över. Vi hade inte setts sen innan vi drog till Idre så vi hade lite att catcha upp om. Hon kom hit ganska tidigt så vi drog och handlade tillsammans och sen fixade vi lite tilltugg. För visst är det mysigt att lyxa till det även om det inte är något särskilt. Le piccole cose ni vet. Det är de små sakerna som gör det! Dessutom så hade vi förmånen att i samarbete med The Wineagency få prova vinet Periquita Reserva.

periquita2

Martina har ju faktiskt varit med i Halv åtta hos mig och hon är en fena på att laga mat och komponera ihop rätter. Vi skrattade gott igår åt våra olikheter. Hon jobbade upp ”höjden” på salladen medan jag ställde upp tallrikarna så att det skulle vara snyggt på ön haha. Salladen till vänster är en Bresaolasallad bestående machésallad, hyvlad sparris, bresaola och rostade hasselnötter. Fantastiskt gott! Till höger är det crostini med philadelphiaost och salami.

 
periquita8 

Här lägger Martina the final touch på våra krustader. Och såååå fantastiskt goda de blev! Fyllda med chevré och fikonmarmelad. Snabbt och enkelt att fixa till och verkligen magiskt gott.

periquita3

 

bild5_periquita

Vinet som vi drack till, Periquita Reserva, buteljerades första gången 1850 och på 70-talet nådde vinet den svenska marknaden. I år firas 170 – årsjubiléet för José Maria da Fonsecas vingård Cova do Periquita i Portugal och det är så klart något alldeles extra. Vinet som är mjukt och runt i smaken passade ypperligt till våra små kanapéer. Det bär smak av plommon, mörka bär och kryddor och för mig som som vanligtvis fördrar vitt passade det perfekt då det var så lent i smaken. Vinet kostar 89:- så det är ett mycket prisvärt vin och jag kan verkligen rekommendera det. Om ni vill läsa mer om vinet så finns det mer information på Systembolagets hemsida här

periquita5

periquita1

periquita7

Det är mysigt att ha en vän som man kan hänga med, prata med om allt mellan himmel och jord och känna den där kravlösheten och enkelheten tillsammans med ❤️ Och det måste man ju såklart fira lite extra ibland. Martina och jag spånar förresten på potentiella framtida samarbeten och jag försöker också övertala henne att starta en blogg så att hon kan dela med sig av alla sina fantastiska rätter och små knep som hon känner till.

periquita11

periquita10

   

Det var lite tips på kanapéer och ett gott rött vin som passade ypperligt till. Tror det här får bli en tradition faktiskt. Så kul att provlaga lite mat tillsammans och sedan prova ett gott vin till.

Ha nu en fin början på veckan! Och har ni fattat att det är påsk snart?! Hallå, vi var ju nyss på sportlov…..

Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lisa 7 mars, 2016 at 17:29

    Mysigt med kravlöst umgänge å en massa gott! 🙂
    Har också druckit det vinet å gillade med! 🙂
    Ha en bra vecka!

  • Leave a Reply