LCHF, livet i familjen, recept

Enkel kycklinggratäng

Torsdagkväll och knopparna har just somnat. Dagarna går i ett nu när man är själv med barnen. Om det inte är aktiviteter så är det kompisar med hem från skolan så här är fullt ös. Igår eftermiddag hade Alba ridning och det är alltid lika kul att kolla på. Hon är minst i gruppen och når knappt upp att borsta hästen och får använda pall för att komma upp på hästryggen. Jag tycker hon är stentuff!

20121011-200039.jpg

Igår red de ut en sväng och avslutade sedan inne i ridhuset med lite trav. Och tro det eller ej men ungen kan redan rida lätt. Hon har det nog i sig med tanke på att hon började rida för en månad sedan.

Själv har jag fortsatt att röja och fixa härhemma. Känns som att jag har varit i koma de senaste månaderna så kanske att det är effekterna av min kost som kickar in:)) I dag har jag tom börjat sortera kläder och rensa ut och försöka skapa ett system. Och ja, jag har någon superkonstig metallsmak i munnen och jag svettas som bara den. Hela tiden. Och jag är inte typen som svettas. Snarare tvärtom. Jag fryser. Alltid!!! Men inte nu, varm som en kamin och det känns som att det rinner om mig men det gör det ju så klart inte. Till stor del beror det här säkert på amningen och alla hormoner också så det är med största sannolikhet inte bara kosten som spelar in.

Frukosten i dag bestod av mejeriprodukter. Till lunch åt jag omelett (i dag gjorde jag på tre ägg) med paprika och zucchini och till det en liten morot och två skivor skinka.

Tyvärr har jag ingen bild på min middag men jag bjussar på receptet ändå. Det är världens godaste och världens enklaste kycklinggratäng.

4 port
Ugn 200 grader

700 g kycklinginnerfilé
2 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
3 dl crème fraîche
3 dl vispgrädde
4 msk sweet chili sauce
2 msk kycklingfond
2 dl smakrik riven ost (själv använder jag cheddar)

Skär vitlöken i små bitar. Värm upp olja och smör i en stekpanna och fräs vitlöken lätt. Lägg i kycklingen strax innan vitlöken börjar få färg. Den ska absolut inte brännas för då smakar den beskt. Salta och peppra och stek kycklingen klar , lägg den sedan åt sidan. Klipp baconet i små bitar och stek det också. Lägg sedan kyckling och bacon i en ugnsfast form.

Blanda därefter crème fraîche, vispgrädde, kycklingfond, sweet chilli sauce och krydda med salt och peppar. Häll detta över kycklingen och baconet. Strö över osten och sätt in i ugnen. Grädda i ugn 20-30 minuter.

Servera med någon god sallad eller lite blomkålsris. Till barnen gör jag fullkornsris. Hur gott som helst! Och inte minst, enkelt. Själv gillar jag inte att pressa vitlök då jag tycker att det blir för starkt men för de som föredrar så går det lika bra att pressa ner vitlöksklyftorna i såsen istället för att låta dem steka med kycklingen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mia Bark 11 oktober, 2012 at 18:27

    Du är superduktig…..Och inte konstigt att lilltjejen är supertuff – vad ska hon bli med en sådan mor. Glöm inte att vila lite också.
    Kram Mia

  • Reply nytt från Therese Sennerholt | rebecca 18 april, 2014 at 17:02

    […] Snyggt, snyggt, snyggt! Nu är hela la famiglia samlade igen efter diverse övernattningar på olika ställen och vi ska snart äta middag. Världens godaste kycklinggratäng med ”potatis i ugnen” blir det. Recept hittar ni här […]

  • Leave a Reply