Inredning, nyheter

Carina Seth Andersson + Marimekko

Vasernas drottning har gjort det igen. Skapat en vas som definitivt kommer att gå hem hos folket. Nu är Carina Seth Andersson aktuell med en vaskollektion för finska Marimekko. Marimekko är för mig mest känt för blommönstret som prydde var och varannat hem i början på 2000-talet i form av korta gardiner i köket, grytlappar och sjalar. Men det här känns som något helt annat. Ljuvliga, runda former som kan ta plats i vilket hem som helst.

Carina-Seth-Andersson-Marimekko-1

Bilderna är fotade av Pia Uhlin och stylingen är gjord av Lotta Agaton för Residence. Riktigt fin modell på dessa och jag tycker det är så fint med ett träd planterat i en en kruka så att man ser rötterna. Gjorde faktiskt ett försök med en mindre modell men det är ju skillnad på ett fikonträd och en liten guldpalm i miniformat.

Carina-Seth-Andersson-Marimekko-2

Den största vasen, Urna, är i klarglas med vid öppning. Carina säger själv att: ”– Ingen av vaserna är egentligen gjord för buketter. Jag är inte så bukettig. Man kan sticka in en kvist eller någon liten blomma.” Dock tycker jag nog att en bukett hade gjort sig minst lika fin som en kvist.

Carina-Seth-Andersson-Marimekko-3

Nu sitter jag uppkrupen i soffan efter en hel dag i backen.  Vi spenderar nämligen sportlovet tillsammans med några vänner i fjällen. En fjällsemester är verkligen något av det bästa man kan göra. Man är aktiv hela dagen och man är TILLSAMMANS. Sen är det så kul att se vilka framsteg barnen gör. Sen är det ju inte helt fel med bastu och after ski heller. Love it!

Kram

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Katarina Stenman 22 februari, 2016 at 21:17

    Hej Tyvärr har design och snygga bilder gått före den hårda verkligheten här. Man kan inte odla fikon ( och de allra flesta andra växterna) i en vas med stillastående vatten. Rötterna konmer att dö. Genomskinliga kärl funkar bra som krukor de har dräneringshål i botten och för orkidéer är det kalasbra. Så tänk om, läs på och konsultera de som vet nåt. Mvh Katarina

  • Leave a Reply