hus och renovering, Inredning, sovrum, vardagsrum

det här med öppen spis

God Morgon!

(eller det är ju nästan middag:) Fast här i Spanien börjar ju inte barnen skolan förrän kl 9 vilket är fantastiskt skönt så nu har jag skjutsat dem, fixat lite tvätt (hur mycket tvätt kan man ha egentligen -neverending story), gjort min favoritomelett med kanel och ska snart sätta mig en stund med min fotokurs. För er som undrar så är det en högskolekurs i digital bildbehandling på distans via Högskolan i Jönköping. Världens bästa kurs som jag varmt kan rekommendera!

Gårdagskvällens snackis hemma hos oss, efter att vi fattat beslut om att riva den gamla mu rstocken, blev det lite mer trevliga ämnet öppen spis. För det måste man ju bara ha när man gör en så pass omfattande renovering som vi gör. Jag har dessutom hört så många som har byggt nytt, eller byggt till och inte satt in en öppen spis som sedan ångrat sig.

 Den här är fin för här ser man elden från tre håll.

Denna är aningens mer modern men här ser man elden från två håll och man kan se igenom den öppna spisen vilket är bra om man har spisen centralt placerad i ett rum.

Det jag gillar med denna är att den är aningens smalare än de ordinarie, sen den vackra stenskivan som är infogad under spisen som man kan ställa saker eller lägga ved på.

Denna är otroligt fin men passar nog bättre i ett modernt hus än i ett gammalt. Här gillar jag också att man har platsbyggt vedförvaring vid sidan om spisen.

Denna såg bara så varm och härlig ut. Sen gillar jag att den är placerad så att man kan njuta av den från både vardagsrum och kök. Sen gör ju detaljerna denna bild till vad den är också:)

Vitt, stilrent och snyggt. Och också denna med en ”hylla” där man kan lägga antingen ved eller ställa något snyggt på.

Älskar både väggarna och spisen här. Snyggt med dimensionerna på spisen och väldigt dekorativt att ställa vaser och ljusstakar på den.

Vilken är din favorit?

Slutligen så fastnade jag för denna bild också

[bilder Hemnet Inspiration, Skeppsholmen, Alvhem Mäkleri, Pinterest]

Och kanske var det egentligen inte spisen jag fastnade för, utan själva sovrummet i sig med en öppen spis. Tänk er att ha en öppen spis i sovrummet. SS vackert och så romantiskt! Sen hur ofta man skulle elda i den är ju en helt annan sak. Som trebarnsförälder är tiden som man spenderar i sitt eget sovrum ytterst begränsad, eller vad säger ni andra föräldrar? Fast visst vill man bara dyka ner i den där sängen, läsa en god bok och lyssna till elden som sprakar där borta i hörnan.

Nej, hörni nu är det dags för mig att kicka igång den här dagen. Fredag, bara en sån sak! Ha en riktigt härlig sådan så hörs vi kanske igen lite senare.

Kram

ps. ni vet väl att ni kan följa mig både på Bloglovin och på Pinterest.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Helen 21 mars, 2014 at 10:23

    Hej! Vilka fina spisar du hittat! Själv gillar jag bilden där du skrivit ”vitt stilrent och snyggt”, alltså tredje från slutet. Så fint med den grå stenen och ytan sidan om! Vi har precis renoverat huset och satte då in en kamin. Det var ett måste och nu eldar vi så gott som varje kväll! Det är supermysigt!

  • Reply Viola 21 mars, 2014 at 10:32

    Vi har en vit kamin, fantastiskt vacker och vilken underbar värme – det är installerat en fläkt ( modell mindre och inte så kraftig ) bakom kaminen som hjälper den varma luften att cirkulera i rummet, syns inte men oj vad den hjälper värmen runt i huset! Vad jag saknar mest är just den platsbyggd vedförvaring – snyggt och återigen praktiskt, gillar praktiskt och vackert, oslagbar kombo 🙂

  • Reply Gunnar-Fredrik 21 mars, 2014 at 10:37

    Det ska vi också sätta in, det finns inte i vårt hus som vi köpt heller, vi har valt en spis där det är glas på sidorna också, det gör ju att man kan se elden från fler ställen i huset/rummet vilket gör det ännu mysigare ju, den första och andra bilden var ju riktigt fin fina!

  • Leave a Reply