Inredning, le piccole cose

Ditt stjärntecken styr hur du inreder…

eller?

Läste just ett ”inredningshoroskop” på Sköna Hem. Skrattade gott och väldigt igenkännande åt mitt eget som är vattumannen. Såhär stod det:

Vattumannen – unikt och nyskapande

(20 januari – 18 februari)

Att städa är inte heller vattumannens högsta prioritering, även om hen i teorin tycker det är bäst när det är rent. Men det är också så himla spännande i den här boken nu, plus att hen håller på att göra egen rökelse och designa ett nytt sorts skåp som stänger sig själv. Åh just ja, hen hittade den här gamla hyllan på vinden, den ska sättas upp också.

Städa? Ja, just ja, vi gör det sen, vi ser den här filmen först. Lunch? Har inte ätit frukost än. Ska bara ta en skål kefir med egengjord müsli. Ja ni fattar, hos Vattumannen råder inte direkt kaos, men ett mer fritänkandets rutin, som kanske inte är helt självklar för andra, men som gör vattumannen trygg i sitt.

Detaljer är viktiga här, medan helheten kanske inte alltid prioriteras. Att den plantan vattnas och den vasen dammats av är viktigare än att hela stället är i ordning. Vattumannens logik är dock alltid vattentät och egentligen glöms inget av. Välkommen in med skorna på om du vill.

Det där är jag. Så himla mycket! Tusen saker på gång. Samtidigt. Älskar när det är rent, men det kommer ofta något emellan. Sån tur då att jag är gift med en skorpion:)

Och som ni ser så går ju den här fixeringen vid detaljer igen i mitt fotograferande också;)

Är du nyfiken på ditt eget horoskop? Klicka då på länken nedan.

Oxen – lugnt och tryggt
Tvillingarna – socialt och stimulerande
Kräftan – köket och krypinnet
Lejonet – öppet och lättstädat
Jungfrun – enkelt och tilltalande
Vågen – stilrent och tydligt
Skorpionen – säkert och privat
Skytten – utomhusbibliotek? Låter bra, jag tar det.
Stenbocken – klassiskt med hög funktionalitet
Vattumanen – unikt och nyskapande
Fiskarna – väkomnande och öppet
Väduren – färg och förvaring

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply chatarina 3 januari, 2014 at 23:42

  Hej! Roligt horoskop, stämmer ju lite på mig också, som är skorpion 🙂 Härligt med Spanien, jag har själv bott i Italien i nästan 20 år, nu bor jag i Sverige men åker ofta tillbaka och hälsar på. Kramar och ha en fin fortsättning

  • Reply Piccolecose 4 januari, 2014 at 10:42

   Ja,visst var det lite roligt! Både mannen och jag skrattade högt när vi läste detta. Vad underbart med Italien, min svärmor bodde också där i20 år och tog med sig så mycket vaden italienska kulturen till Sverige.
   Kram

 • Reply annorlunda underbara 4 januari, 2014 at 09:23

  Hahaha, så jäkla kul. Det stämde in på dig men mitt; (tvillingen)……loppisfynd……sitter mest i sängen..njae….jag vill nog byta stjärntecken . Kramiz J

  • Reply Piccolecose 4 januari, 2014 at 10:42

   Va?? Menar du att du inte gillar loppisfynd;)) Haha. Ses snart?
   Kram

 • Reply LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan 4 januari, 2014 at 23:55

  Jag som läst det mesta i horoskop väg (har en snygg samling i bokhyllan, ink horoskop böcker som maken tycker jag kunde haft i skåp) har inte läst inrednings horoskop.
  Jag är en typisk våg i alla avseenden & så även här stämmer det perfekt. Här har allt sin plats, det skall vara stilrent & tydligt vad man gör vart ( & nåde den som stör det…)

  Jag tror i alla fall att vi har det stilrent & tilltalande, andra kanske skall bedöma det. Sans för detaljer har jag så absolut & avskyr tanken på att tillhöra någon form för inrednings trend typ Design, Deco, Lantligt, snyggt & personligt räcker för mig.

  Kramar i massvis

  • Reply Piccolecose 5 januari, 2014 at 23:05

   WE have quite a lot in common you and me:) Jag tror stenhårt på horoskop och läser periodvis massvis med sånt här. Har du några bra böcker att rekommendera så shoot!
   Kram till dig fina!

 • Reply Ekenäsliv 6 januari, 2014 at 23:01

  Ha ha ha, den var kul. Som den kräfta jag är så kunde jag ju bara le igenkännande åt mig själv där;-)
  Ha de gott!
  Kram Anna

 • Leave a Reply