hus och renovering, Inredning

Drömkåken

Ja, nästan så kändes det när vi klev in genom dörren till huset igår. Vi hade visserligen sett bilder på huset så vi visste på ett ungefär vad vi hade att vänta oss. Och, så otroligt tacksam är jag för att vi denna gång inte bor mitt i det och faktiskt har haft möjlighet att leja bort jobbet.

Dagen började lugnt och fint på Davidshall. Bebisen vaknade först och vi alla kände oss faktiskt rätt utvilade trots att vi inte sovit särskilt mycket det senaste dygnet. Jag gick upp och kände mig som hemma när jag bryggde kaffe i Moccamastern  och drack det i iittalamuggen teema (exakt samma som vi har hemma). Barnen dansade lite framför tv:n och lekte fint tillsammans. Vi har ju bara med oss två den här gången. Den tredje är kvar i Spanien tillsammans med sin farbror.

Efter vår lugna morgon drog vi till Byggfabriken, som ligger här i Malmö, för att kolla in dels deras platsbyggda kök, men också för att kolla in deras sortiment av cementklinkers.

Därefter begav vi oss mot Helsingborg och IKEA där vi tog en snabblunch och klämde lite på deras kök innan vi fortsatte mot huset. Som ser ut såhär…..

Detta på bilden ovan ska bli barnens allrum. Det till höger i bild är den stora murstocken vars framtida existens vi diskuterar fram och tillbaka. Klart att det ska finnas en murstock men denna är GIGANTISK och tar upp ett halvt rum.

Här kommer man också fortsättningsvis att komma upp till ovanvåningen. Till vänster kommer det att bli ett sovrum.

En vän som bor en bit bort kom över med fika som vi intog i trädgården och barnen (som träffades för första gången) lekte och byggde hus åt alla nyckelpigor som de hittade. Därefter kom sonen till den förra ägaren förbi för att kolla hur det gick, och sen tillbringade barnen och jag eftermiddagen hos vår granne med lite mer kaffe och macka. Hur mysigt som helst! Tack Yvonne och Kristin för en helfin dag! Vi känner oss redan hemma i området:) Medan barnen och jag mest fikade och umgicks så hade mannen hade fullt upp med att prata med konstruktören angående bärighet, telefonmöte med Anticimex, kolla på skorsten, genomgång med byggledaren etc. etc. Men det funkar inte att ha barnen inne i huset -det är som ni ser på bilderna en otroligt dammig byggarbetsplats för tillfället.

Nu samlar vi energi djupt nersjunkna i sofforna och laddar inför en ny fullproppad dag i morgon.  Förhoppningsvis hinner vi då med en sväng in till stan. Hade planerat lite shopping men vi får väl se vad som hinns med. Jag har ju ändå hunnit handla det viktigaste, kaffe och Kalles kaviar.

Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Kristin 18 mars, 2014 at 22:21

  Tack själv! Vi är så glada för att ni flyttar hit. Ses snart igen! Kram!

 • Reply Stoffisen 18 mars, 2014 at 22:57

  åh fy bubblan vad roligt att inreda ett sånt hem.
  Det ser så charmigt ut.. Precis som att bli inkastad direkt tillbaka på 50-talet (som det ser ut nu)

  Ps: Jag har bytt bloggportal, men det kanske du redan har sett/ ser.

  Kram
  Stoffe

 • Reply Lina 18 mars, 2014 at 23:02

  Spännande! Det kommer bli fin fint!

 • Reply Talin 19 mars, 2014 at 00:14

  Vad spännande

 • Reply Ekenäsliv 19 mars, 2014 at 07:55

  Sååååå spännande att följa ert byggprojekt!!
  Vi renoverar vårt vardagsrum nu, så jag vet ju att det blir stökigt bara man är i ett rum och grejjar;-)
  Kram Anna

 • Reply Ninelin 19 mars, 2014 at 09:04

  Spännande projekt. Så kul att själv få vara med och påverka och bolla idéer. Kommer bli superfint.

  Kram N

 • Reply Sofia 19 mars, 2014 at 13:49

  Åh så spännande! Vi har just köpt ett nybyggnadsprojekt här i Berlin och väntar spänt på inflytt till hösten =)

 • Leave a Reply