de där dagarna som kallas livet, LCHF, recept

En helg med goda vänner och goda skockor

Återigen har vi haft en supermysig helg:) Kristian kom hem lite tidigare i fredags och överraskade barnen som fortfarande var vakna. De blev helt överlyckliga!!!! På lördagen fick vi besök av våra fina vänner Åse och Daniel och deras härliga ungar från Helsingborg. Det var så mysigt att bara umgås, äta gott, dricka gott och prata om livet. Vi älskar att äta gott och det är så härligt när man kan dela det med vänner som uppskattar det lika mycket.

Orutinerad som jag är så lyckades jag med bedriften att inte ta en enda bild på hela helgen. Märkligt när man köper sig en systemkamera i tron att man skulle dokumentera fina stunder och låter den stå med batteriet fulladdat på diskbänken heeela helgen ….. Tack och lov finns ju Åse, som är värsta fotografen och som inte glömmer att knäppa bilder. Alla bilder är därför hennes:) Tack vännen! Fler bilder finns på hennes blogg 56kilo.se

I perioder har jag fullkomligt dille på kronärtskocka och köper ett par burkar i veckan. Sen kan det vara lugnt ett tag och sedan börjar det igen. Jag älskar verkligen denna söta lilla grönsak ❤ Eller grönsak och grönsak, kronärtskocka är egentligen en tistelart som innehåller en hel massa nyttigheter. Förutom att de är antioxiderande så innehåller den också b la C-vitamin, folat, B3-vitamin, betakaroten och K-vitamin. Ofta är jag lat och köper marinerade kronärtskockor i burk men jag har lärt mig att de inte är så bra att äta därför att de är inlagda i solrosolja vilket innehåller mycket omega 6 och är inflammatoriskt. I helgen gav jag mig därför på att marinera kronärtskockor själv och jag kokade även en hel kronärtskocka. Supersmask och superenkelt!!! Förutom marinerad kronärtskocka så åt vi kronärtskocka med chévreröra, flankstek, Åses bea (himmelsk), zucchinigratäng, sallad med valnötter, salami och parmesan. Allt LCHF så klart:) och kolhydraterna lyste med sin frånvaro men de var verkligen inte saknade. Vem behöver kollisar när man kan äta så härhimlans gott utan????? Kronärtskockan med chevreröra var verkligen uppskattad och den är perfekt att använda som drinktilltugg. Passade utmärkt till lite bubbel!

Kronärtskocka med chévreröra
1 kronärtskocka
chévre (en rulle, skär bort de hårda kanterna)
1 litet äpple
1/2 rödlök
1 1/2 paket bacon
3 msk créme fraîche
salt & peppar

Börja med att koka kronärtskockan i en stor gryta. Salta lite. Det tar ganska lång tid att koka, ca 40 minuter. När du lätt kan dra av ett blad från skockan så är den färdig. Klipp baconet i småbitar och stek det, lägg det sedan på lite hushållspapper. Dela lök och äpple i småbitar. Smula chévren och blanda hela härligheten och smaka av med salt och peppar. Lägg upp bladen på ett fat och klicka på röran.

Behöver jag ens nämna att vi blev ordentligt mätta:) Jag tror att vi alla åt tills magarna stod åt alla håll…… Dock orkade vi med en LCHF- efterrätt. Jag gjorde lakritspannacotta för första gången men absolut inte sista. Shit, vilken fantastisk grej det här med lakritspulver!!! Åses recept hittar ni här. Själv tog jag mindre sötning, och tog bara 3 msk stevia. Jag är också lite för lat för att sila så jag struntade helt enkelt i att låta vaniljstången koka med; jag skrapade bara ur fröna och lät sjuda några minuter.

I går tog vi en liten promenad här vid vattnet innan vännerna lämnade för Helsingborg igen. Sen hade vi en superhärlig slappeeftermiddag i höstsolen med b.la. lekparksbesök innan det var dags att säga hejdå till mannen igen. Tråkigt så klart, men underbart att vakna upp till höstlov denna vecka!!!!! Vi ska bara ta det lugnt och mysa. Spökdisco på onsdag tydligen

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply mariette77 30 oktober, 2012 at 07:33

    Härlig helg med mycket gott .
    Imorgon blir det Halloween fest hos goda vänner för oss också så idag skall det fixas läskiga kläder 🙂
    Ha en fin tisdag på höstlovet.
    Kram

  • Leave a Reply